General Motors pakt zeker miljard van beursgang Lyft

De geslaagde beursgang van de Amerikaanse ‘ride hailing’ onderneming Lyft kan General Motors meer dan een miljard of zelfs 1,5 miljard dollar opleveren. Daarmee zou de autobouwer in drie jaar tijd zeker 100 procent rendement hebben behaald op haar investering van 500 miljoen in Lyft.

General Motors pakt zeker miljard van beursgang Lyft

General Motors kocht in 2016 18,6 miljoen aandelen in het toen nog prille Lyft en werd daarmee ook één van de grootste aandeelhouders. Die grote concurrent van Uber heeft vrijdag een geslaagde beursgang gemaakt. De aandelen werden uitgegeven tegen 72 dollar maar stegen op de eerste dag van de notering al meteen met ruim 20 procent. Dat hangt aan het bedrijf een prijskaartje van omgerekend rond de 30 miljard dollar. Het pakket van GM is daarmee zeker 1,3 miljard dollar waard. Bestaande aandeelhouders moeten echter wel een half jaar wachten voordat ze hun stukken mogen verkopen. In die tijd kan er veel gebeuren, zeker omdat het grotere Uber juist deze maand naar de beurs wil trekken. CEO Mary Barra van General Motors (foto) stelde daarom al eerder ‘dat ze de ontwikkelingen rond Lyft met grote belangstelling zal volgen’.

General Motors pakt zeker miljard van beursgang Lyft - Automobielmanagement.nl

General Motors pakt zeker miljard van beursgang Lyft

De geslaagde beursgang van de Amerikaanse ‘ride hailing’ onderneming Lyft kan General Motors meer dan een miljard of zelfs 1,5 miljard dollar opleveren. Daarmee zou de autobouwer in drie jaar tijd zeker 100 procent rendement hebben behaald op haar investering van 500 miljoen in Lyft.

General Motors pakt zeker miljard van beursgang Lyft

General Motors kocht in 2016 18,6 miljoen aandelen in het toen nog prille Lyft en werd daarmee ook één van de grootste aandeelhouders. Die grote concurrent van Uber heeft vrijdag een geslaagde beursgang gemaakt. De aandelen werden uitgegeven tegen 72 dollar maar stegen op de eerste dag van de notering al meteen met ruim 20 procent. Dat hangt aan het bedrijf een prijskaartje van omgerekend rond de 30 miljard dollar. Het pakket van GM is daarmee zeker 1,3 miljard dollar waard. Bestaande aandeelhouders moeten echter wel een half jaar wachten voordat ze hun stukken mogen verkopen. In die tijd kan er veel gebeuren, zeker omdat het grotere Uber juist deze maand naar de beurs wil trekken. CEO Mary Barra van General Motors (foto) stelde daarom al eerder ‘dat ze de ontwikkelingen rond Lyft met grote belangstelling zal volgen’.