Topman Carlos Ghosn weer gearresteerd

De gevallen topman Carlos Ghosn is weer gearresteerd. Ghosn is een maand geleden op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis in Tokio om onder huisarrest zijn rechtszaak af te wachten. Donderdagochtend heeft justitie hem echter weer opgepakt omdat hij verdacht wordt van verdere malversaties.

Ghosn zelf vindt dat zijn nieuwe aanhouding ‘alle perken te buiten gaat’ en dat de Japanse justitie hem probeert te breken. ‘’Dit maakt deel uit van een nieuwe poging van enkele individuen bij Nissan om me het zwijgen op te leggen door de officier van justitie te misleiden. Waarom mij arresteren anders dan om te proberen me te breken. Ik word niet gebroken,’’ aldus Ghosn in een korte verklaring via zijn vertegenwoordigers. De voormalige topman van Renault, Nissan en Mitsubishi heeft eerder deze week een Twitter-account geopend en daarop aangekondigd dat hij volgende week een persconferentie wil geven ‘om de waarheid te onthullen’ maar daar heeft de nieuwe arrestatie zo goed als zeker een streep door gehaald.

Intussen raakt Ghosn ook steeds meer van zijn geld kwijt. De commissarissen van Renault hebben zijn pensioenaanspraken geblokkeerd nadat een intern onderzoek ook daar ‘twijfelachtige en verborgen praktijken’ aan het licht heeft gebracht. ‘Een aantal uitgaven bieden daarom reden tot zorg waarbij het gaat om relaties met derde partijen, het managen van belangenverstrengeling en de bescherming van bedrijfsbezit,’ aldus een verklaring van Renault. Ook is opnieuw sprake van miljoenen die op de één of andere manier zijn verdwenen via de Amsterdamse BV waar de holding met Nissan in was ondergebracht, een praktijk die ook van de kant van Nissan al meerdere malen is genoemd.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Topman Carlos Ghosn weer gearresteerd - Automobielmanagement.nl

Topman Carlos Ghosn weer gearresteerd

De gevallen topman Carlos Ghosn is weer gearresteerd. Ghosn is een maand geleden op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis in Tokio om onder huisarrest zijn rechtszaak af te wachten. Donderdagochtend heeft justitie hem echter weer opgepakt omdat hij verdacht wordt van verdere malversaties.

Ghosn zelf vindt dat zijn nieuwe aanhouding ‘alle perken te buiten gaat’ en dat de Japanse justitie hem probeert te breken. ‘’Dit maakt deel uit van een nieuwe poging van enkele individuen bij Nissan om me het zwijgen op te leggen door de officier van justitie te misleiden. Waarom mij arresteren anders dan om te proberen me te breken. Ik word niet gebroken,’’ aldus Ghosn in een korte verklaring via zijn vertegenwoordigers. De voormalige topman van Renault, Nissan en Mitsubishi heeft eerder deze week een Twitter-account geopend en daarop aangekondigd dat hij volgende week een persconferentie wil geven ‘om de waarheid te onthullen’ maar daar heeft de nieuwe arrestatie zo goed als zeker een streep door gehaald.

Intussen raakt Ghosn ook steeds meer van zijn geld kwijt. De commissarissen van Renault hebben zijn pensioenaanspraken geblokkeerd nadat een intern onderzoek ook daar ‘twijfelachtige en verborgen praktijken’ aan het licht heeft gebracht. ‘Een aantal uitgaven bieden daarom reden tot zorg waarbij het gaat om relaties met derde partijen, het managen van belangenverstrengeling en de bescherming van bedrijfsbezit,’ aldus een verklaring van Renault. Ook is opnieuw sprake van miljoenen die op de één of andere manier zijn verdwenen via de Amsterdamse BV waar de holding met Nissan in was ondergebracht, een praktijk die ook van de kant van Nissan al meerdere malen is genoemd.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding