Volvo AB wil nauwer samenwerken met Geely

Vrachtautobouwer Volvo AB streeft naar nauwere banden met Zhejiang Geely Holding Group, sinds eind 2017 de grootste aandeelhouder in het Zweedse bedrijf.

“We zien veel gebieden waar Geely inzichten en ook competenties kan bieden, zowel wat betreft haar binnenlandse markt als op het gebied van bepaalde technologieën,’’ aldus CEO Martin Lundstedt van Volvo AB. Geely zelf is het daar mee eens: “We hebben een goede relatie en dialoog met elkaar.’’

Vrachtwagens

Volvo AB heeft sinds de Chinezen er in december 2017 3,7 miljard dollar instopten nog geen grootste plannen aangekondigd. Geely zelf zei bij die gelegenheid wel dat het dacht over samenwerking bij elektrificering, autonoom rijden en connectiviteit. Lundstedt uit zich nu wel positief over samenwerking waarbij hij met name denkt over de Chinese markt voor vrachtwagens.

Opmars

Verdere details zijn tot nu toe nog niet bekend gemaakt. De ideeën lijken wel goed aan te sluiten bij de aanhoudende opmars van Geely in de internationale autowereld. Vorige week nog werd bekend dat de Chinezen gaan samenwerken bij de verdere uitbouw van Smart met Daimler waar het eveneens een fors belang in heeft. Geely is verder ook eigenaar van Lotus, het Maleisische Proton, Lynk & Co en de London Electric Taxi Company.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo AB wil nauwer samenwerken met Geely - Automobielmanagement.nl

Volvo AB wil nauwer samenwerken met Geely

Vrachtautobouwer Volvo AB streeft naar nauwere banden met Zhejiang Geely Holding Group, sinds eind 2017 de grootste aandeelhouder in het Zweedse bedrijf.

“We zien veel gebieden waar Geely inzichten en ook competenties kan bieden, zowel wat betreft haar binnenlandse markt als op het gebied van bepaalde technologieën,’’ aldus CEO Martin Lundstedt van Volvo AB. Geely zelf is het daar mee eens: “We hebben een goede relatie en dialoog met elkaar.’’

Vrachtwagens

Volvo AB heeft sinds de Chinezen er in december 2017 3,7 miljard dollar instopten nog geen grootste plannen aangekondigd. Geely zelf zei bij die gelegenheid wel dat het dacht over samenwerking bij elektrificering, autonoom rijden en connectiviteit. Lundstedt uit zich nu wel positief over samenwerking waarbij hij met name denkt over de Chinese markt voor vrachtwagens.

Opmars

Verdere details zijn tot nu toe nog niet bekend gemaakt. De ideeën lijken wel goed aan te sluiten bij de aanhoudende opmars van Geely in de internationale autowereld. Vorige week nog werd bekend dat de Chinezen gaan samenwerken bij de verdere uitbouw van Smart met Daimler waar het eveneens een fors belang in heeft. Geely is verder ook eigenaar van Lotus, het Maleisische Proton, Lynk & Co en de London Electric Taxi Company.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding