In het eerste kwartaal kwam Pendragon onder de streep ruim 4,3 miljoen in het rood uit. De operationele winst was ook 12 miljoen euro lager dan eerder nog werd verwacht. Bij nieuwe auto’s daalde de winst met ruim vijf procent, bij aftersales met eenzelfde percentage terwijl bij occasions de krimp beperkt bleef tot ruim één procent. De vergelijkbare omzet ging wel met bijna vijf procent omhoog zodat de marges verder onder druk kwamen.

Pendragon wijt de winstdaling vooral aan hoge kosten door de opening van nieuwe Car Stores, het in Groot-Brittannië bekende concept van grootschalige verkoopplaatsen voor occasions. ‘’Gezien deze prestaties en de recente benoeming van zowel een nieuwe CEO als CFO worden de operationele en financiële vooruitzichten van de Groep nader bekeken. De resultaten daarvan zullen in juni naar buiten worden gebracht,’’ aldus het aan de beurs van Londen genoteerde bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding