Volgens een woordvoerder van Bayern München ‘zijn de onderhandelingen over een mogelijke sponsor-samenwerking met BMW beëindigd vanwege een onvoldoende vertrouwensbasis.’ Over de redenen voor dit besluit zal FC Bayern verder het stilzwijgen bewaren. Het besluit zou al op 8 mei zijn genomen tijdens een overleg waarbij namens BMW zelfs CEO Harald Krüger, financieel directeur Nicolas Peter en de Nederlandse commercieel directeur Pieter Nota aan tafel zaten.

Het sponsorcontract met BMW zou overigens pas in 2025 ingaan omdat de overeenkomst met Audi nog tot dat jaar duurt. Audi is in 2011 ingestapt voor een bedrag van 90 miljoen euro. Tot hoeveel dat nu wordt opgetrokken is niet bekend gemaakt. In 2011 werd de marktwaarde van de Duitse voetbalclub geschat op 1,3 miljard euro maar dat is inmiddels zeker verdubbeld naar 2,6 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding