De winst voor belastingen exclusief bijzondere posten steeg in dit laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar tot 269 miljoen pond. Jaguar Land Rover sneed de voorbije tijd in de kosten, onder meer door de managers-laag uit te dunnen. De ingrepen lijken zich uit te betalen. JLR sloot het hele boekjaar evenwel af met een recordverlies van 3,6 miljard pond, onder meer door een miljardenafschrijving in het derde kwartaal.

JLR wordt, net als andere automakers, geraakt door mindere verkopen in China. Daarnaast zijn Europeanen minder te porren voor dieselauto’s. In de VS en Europa stegen verkopen wel, maar niet genoeg om de daling in China volledig te compenseren. De omzet in het slotkwartaal van het boekjaar daalde met 461 miljoen pond tot circa 7,1 miljard pond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding