Die eis stelt minister van economische zaken Bruno le Maire die als ‘beheerder’ van het belang van 15 procent dat de Franse staat heeft in Renault een zware stem heeft bij een uiteindelijk besluit over de fusieplannen. “Dit is de eerste garantie die ik heb gevraagd van (bestuursvoorzitter) Senard bij de opening van de onderhandelingen met Fiat. Ik heb ingestemd met het beginnen van die gesprekken, het is nu aan hem om de komende dagen bij me terug te komen met de garanties die hij van Fiat heeft weten los te krijgen,” aldus Le Maire. “Dit is een prachtige kans voor Renault en de Europese auto-industrie maar ik eis wel dat de Franse belangen veilig worden gesteld.”

Ook de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini heeft zich positief uitgelaten over de plannen. Volgens hem is zijn regering ook bereid een belang te nemen in het fusiebedrijf van FCA en Renault. De Raad van Bestuur van het Franse autobedrijf hoopt volgende week te besluiten of de gesprekken met FCA doorgaan of niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding