‘VW brengt vrachtwagens volgende week naar de beurs’

De Volkswagen Groep wil Traton, de verzelfstandigde vrachtwagentak van MAN en Scania, volgende week naar de beurs brengen. VW wil daarbij niet meer dan tien tot vijftien procent van de aandelen in de handel brengen, een stuk minder dan de 25 procent waar CEO Andreas Renschler van Traton eerder nog op zinspeelde.

'VW brengt vrachtwagens volgende week naar de beurs'

Dat hebben goed-ingelichte kringen verklaard tegenover persbureau Reuters. De beursgang kan de VW Groep bij de genoemde omvang rond de twee miljard euro opleveren. Aan Traton als geheel hangt dan een prijskaartje van ruim 15 miljard euro. “Een wat meer bescheiden beursgang zou een goed middel zijn om het beursklimaat te testen,” aldus financiële deskundigen.

VW kondigde eerder deze maand aan Traton in ieder geval voor de zomer naar de beurs te willen brengen. Reuters tekent bij het nieuwe bericht wel aan dat de plannen nog niet definitief zijn en dat de beursgang opnieuw uitgesteld kan worden zoals ook in maart is gebeurd. Het verder op eigen benen zetten van Traton biedt die onderneming ook de mogelijkheid om de banden met de Amerikaanse collega Navistar verder aan te trekken. Het Duitse bedrijf heeft momenteel al bijna 17 procent van de aandelen Navistar in handen.

‘VW brengt vrachtwagens volgende week naar de beurs’ - Automobielmanagement.nl

‘VW brengt vrachtwagens volgende week naar de beurs’

De Volkswagen Groep wil Traton, de verzelfstandigde vrachtwagentak van MAN en Scania, volgende week naar de beurs brengen. VW wil daarbij niet meer dan tien tot vijftien procent van de aandelen in de handel brengen, een stuk minder dan de 25 procent waar CEO Andreas Renschler van Traton eerder nog op zinspeelde.

'VW brengt vrachtwagens volgende week naar de beurs'

Dat hebben goed-ingelichte kringen verklaard tegenover persbureau Reuters. De beursgang kan de VW Groep bij de genoemde omvang rond de twee miljard euro opleveren. Aan Traton als geheel hangt dan een prijskaartje van ruim 15 miljard euro. “Een wat meer bescheiden beursgang zou een goed middel zijn om het beursklimaat te testen,” aldus financiële deskundigen.

VW kondigde eerder deze maand aan Traton in ieder geval voor de zomer naar de beurs te willen brengen. Reuters tekent bij het nieuwe bericht wel aan dat de plannen nog niet definitief zijn en dat de beursgang opnieuw uitgesteld kan worden zoals ook in maart is gebeurd. Het verder op eigen benen zetten van Traton biedt die onderneming ook de mogelijkheid om de banden met de Amerikaanse collega Navistar verder aan te trekken. Het Duitse bedrijf heeft momenteel al bijna 17 procent van de aandelen Navistar in handen.