Een groot Zweeds pensioenfonds heeft al toegezegd ongeacht de aanvangskoers voor 200 miljoen in Traton te zullen stappen. Hoeveel aandelen de huidige eigenaar naar de beurs brengt is nog niet bekend gemaakt.

De beursgang ofwel IPO van het bedrijf van MAN en Scania zit al geruime tijd in de pen maar werd eerder uitgesteld wegens een ongunstig beursklimaat. De Volkswagen Groep wil er nu echter definitief mee doorgaan. Het prospectus voor de IPO is inmiddels goedgekeurd door de Duitse financiële toezichthouder en vervolgens ook openbaar gemaakt. CEO Andreas Renschler: “Het hele team heeft hard gewerkt om dit punt te bereiken. We beginnen nu met de roadshows en inschrijving. We willen investeerders in de hele wereld ontmoeten om te vertellen over Traton en het toekomstige potentieel van de Groep.” Toch houdt Renschler nog steeds een slag om de arm: “We hebben er alle vertrouwen in dat we eind juni de bel op de aandelenmarkt kunnen luiden als de markt redelijk blijft.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding