Dat heeft CEO Harald Krüger bevolen aan de vooravond van een nieuwe top over de Duitse autowereld die maandag wordt gehouden in de ambtswoning van Bondskanselier Angela Merkel. Daarbij staat het verder terugdringen van de CO2-emissies weer bovenaan op de agenda, vooral om te voorkomen dat nog meer Duitse steden door de rechter worden gedwongen om rijverboden voor dieselauto’s af te kondigen.

Krüger zal daar tegelijk enkele voorwaarden presenteren waar de regering volgens hem aan zal moeten voldoen om de elektrificering van de Duitse autovloot tot een succes te maken. In de eerste plaats wil BMW meer financiële steun voor elektrische auto’s, met name door een belastingverlaging voor de stroom waarmee die worden opgeladen. Daarnaast pleit de CEO ook voor gratis of in ieder geval goedkoper parkeren voor EV’s en voor andere voordelen teneinde de autokoper over de brug te trekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding