Duidelijke uitspraken van CEO dr Ralph Speth (foto) van JLR tegenover het Britse medium Auto Express. De laatste maanden steken herhaaldelijk geruchten de kop op dat deze of gene autofabrikant de Britse collega zou willen kopen. Het meest genoemd wordt het Franse PSA maar ook andere namen zijn al eens genoemd. Die speculaties worden vooral gevoed door de grote verliezen die JLR momenteel lijdt, vorig jaar weer liefst ruim vier miljard euro. Bovendien zakken de verkopen van beide merken steeds verder weg.

Het idee is dan ook dat Tata Motors zo langzamerhand de Britse dochter liever arm dan rijk is. Maar daar is absoluut niets van waar, bezweert Speth. Hij stelt dat JLR tijdelijk in zwaar weer zit omdat het als één van de eerste de grote uitdagingen waar de auto-industrie voor staat het hoofd probeert te bieden. “Dat leidt tot grote investeringen waar tegenover we de kosten proberen te drukken. Ons herstelplan heeft al bijna 1,5 miljard euro aan besparingen opgeleverd.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding