De koers van Aston Martin is sinds de beursgang in oktober nagenoeg gehalveerd. Dat komt mede door bar slechte cijfers over het eerste kwartaal toen de Britse autofabrikant ondanks een hogere afzet 19,7 miljoen euro aan verlies moest melden. Desalniettemin is het plan om Palmer, die het bedrijf sinds 2014 leidt, een fors salaris en vooruitzicht op een nog veel forsere bonus te bieden. “Dat staat volstrekt niet in verhouding met de beloning bij bedrijven van vergelijkbare grootte,” zegt een invloedrijke belegger.

Aston Martin zelf stelt dat het ‘een uniek bedrijf is’ terwijl Palmer zelf één van de meest ervaren managers in de auto-industrie wordt genoemd. Het voorstel voor zijn beloning zal het overigens wel halen omdat de oorspronkelijke eigenaren van Aston Martin, het Italiaanse InvestIndustrial en een investeringsbedrijf uit Koeweit, de overgrote meerderheid van de aandelen in handen hebben gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding