CEO Herbert Diess is afgelopen week al naar Istanboel gereisd om de details verder te bespreken. “Turkije is zeker een aantrekkelijke vestigingslocatie voor een nieuwe productievestiging voor het Volkswagen-concern. De gesprekken duren voort en er is nog geen besluit,” benadrukt een woordvoerder in Wolfsburg.

Volkswagen zou gekozen hebben voor een locatie in de buurt van de havenstad Izmir. Daar wil de groep een terrein van zo’n veertig hectare kopen voor een fabriek waar meerdere merken uit de groep hun auto’s kunnen bouwen. Met de plannen is een investering gemoeid van zeker twee miljard euro waarbij de Turkse regering zo’n 100 miljoen aan belastingvoordeel wil bijdragen. De auto’s uit Izmir zouden zowel bestemd zijn voor de snelgroeiende Turkse markt als voor landen elders in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding