Brussel wil vooral vaststellen ‘of de staatssubsidie werkelijk nodig is om Peugeot te laten investeren in innovatieve productieprocessen in Vigo en of het de regio’s verder zal ontwikkelen.’

Moederbedrijf PSA investeert rond een half miljard euro in nieuwe productielijnen voor de productie van nieuwe modellen. Ook worden er procesverbeteringen in de fabriek doorgevoerd. Die werkzaamheden zijn al in april 2015 begonnen terwijl de regering in Madrid de Commissie in november meedeelde dat het 20,7 miljoen in de kosten wilde bijdragen. 

Brussel wil nu bekijken of dat niet in strijd is met de strenge regels voor staatssteun aan het bedrijfsleven. “Overheidsinvesteringen zijn belangrijk om de economische groei in achterstandsregio’s aan te jagen. Maar we moeten voorkomen dat er een schadelijke subsidierace tussen de EU-landen gaat ontstaan,” zegt commissaris Margrethe Vestager van concurrentiezaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding