Beide bedrijven gaan werken aan mobiliteitsdiensten als thuisbezorging van maaltijden en ‘ride-hailing’. Het is de bedoeling dat Mitsubishi dan de auto’s gaat leveren voor het uitvoeren van die diensten.

Een deel van de investering is afkomstig van Mitsubishi’s lease- en financieringsdivisie. Mitsubishi mikt op de snelle verdere verspreiding van nieuwe mobiliteit in Indonesië en andere landen in Zuidoost-Azië, verklaart bestuursvoorzitter Osamyu Masuko. “Deze kans om op die manier de markt te betreden zal een belangrijke bijdrage leveren aan onze markt in de toekomst. We brengen hier onze langdurige ervaring en merkkracht in dit deel van Azië samen met Gojek’s gevarieerde en unieke businessmodel. We voorzien grote synergieën en kunnen gezamenlijk werken aan innovatie.”

Directeur Andre Soelistyo van het in 2010 opgerichte Gojek benadrukt op zijn beurt met Mitsubishi vooral te willen werken aan nieuwe diensten. Het Indonesische bedrijf is volgens de eigen website actief in meer dan 50 steden in heel Zuidoost-Azië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding