Het gaat om motorenproductie uit de fabriek in het Britse Hams Hall speciaal bedoeld voor de Zuid-Afrikaanse markt. “Hams Hall bouwt geen producten voor Zuid-Afrika meer, wat natuurlijk slecht is voor het Verenigd Koninkrijk”, aldus Zipse. Met de ingreep wil BMW voorkomen dat het straks tegen hoge handelstarieven aanloopt als de Britten zonder goede afspraken de Europese Unie verlaten.

Volgens de zakenkrant gaat het niet om een hele omvangrijke productie, maar de stap zou wel duidelijk maken wat er met andere Britse productie kan gebeuren in het geval van een no-dealbrexit. BMW liet eerder al weten te overwegen de Britse productie van dochtermerk Mini dan mogelijk te verplaatsen naar Nederland. Ook andere autofabrikanten hebben fabrieken in Groot-Brittannië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding