De aandeelhouders van Nissan hebben vorige maand een nieuwe bestuursstructuur goedgekeurd. Daarin is ook plaats gemaakt voor enkele Europeanen waaronder Senard zelf.

“Er is sprake van verandering. We hebben een nieuw bestuur dat zich bewust is van de aan haar toevertrouwde taak. Laten we dat bestuur de tijd geven om zijn werk te doen,” aldus Senard. Hij verwacht dat die directeuren van Nissan ‘samenwerking binnen de alliantie als essentieel zien gezien de vele uitdagingen waar de autosector voor staat.’ “Noodzaak kan soms uitstekend van pas komen.” De in mei als opvolger van Carlos Ghosn aangetreden CEO laat de deur echter open voor nieuwe besprekingen met FCA. ‘Ik probeer niets er door te drukken. Maar alles dat synergie en kasstroom op kan leveren is op zich goed. Op dit moment praten we niet met elkaar maar iedereen heeft het recht om te dromen.”