UVeye gebruikt een combinatie van kunstmatige intelligentie, machine-learning en camera’s in een grote poort waar de auto doorheen rijdt. Het systeem kan dan alle technische of fysieke gebreken in de auto ontdekken, ‘zelfs het kleinste barstje van hooguit twee millimeter’. UVeye kan bijvoorbeeld ingezet worden om te bekijken welke schade een auto precies heeft opgelopen bij een aanrijding. Ook is het systeem in staat om modificaties en niet-originele onderdelen in of aan een auto te identificeren. Volgens CEO Amir Hever is UVeye niet alleen handig voor autofabrikanten en garage’s maar ook voor autoverhuurders of leasebedrijven die een voertuig na terugkeer aan een grondige inspectie willen onderwerpen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding