Tweede Chinese aandeelhouder bij Daimler

Beijing Automotive Group Co BAIC heeft een belang van ongeveer vijf procent genomen in Daimler. Beide autobedrijven werken al sinds 2003 nauw samen terwijl Daimler sinds 2013 ook een aandelenbelang heeft in BAIC dat momenteel is opgelopen tot 9,55 procent. 

Duizenden banen weg bij Daimler

BAIC is de tweede Chinese groot-aandeelhouder in Daimler want eigenaar Lu Shufu van Geely heeft ook rond de tien procent van de aandelen in handen. De Duitsers werken ook met Geely steeds meer samen, onder meer bij de verdere uitbouw van de elektrische Smart in China.

BAIC had in mei al laten weten dat het van plan was aandelen in Daimler te kopen. Bestuursvoorzitter Ola Källenius zegt ‘erg blij te zijn dat onze langdurige partner BAIC nu een investeerder op de lange termijn in Daimler is geworden’. “Deze stap versterkt onze succesvolle samenwerking en is een teken van vertrouwen in de strategie en het toekomstige potentieel van onze onderneming. De Chinese markt is en blijft een cruciale pijler voor ons succes, niet alleen wat verkopen betreft maar ook voor productontwikkeling en productie.” Op die markt werken Daimler en BAIC samen bij de productie, onderzoek en verkoop van personenauto’s, bestelwagens en vrachtauto’s. Vorig jaar nam Daimler bovendien een klein belang in een dochterbedrijf van BAIC dat zich richt op elektrische voertuigen.

Tweede Chinese aandeelhouder bij Daimler - Automobielmanagement.nl

Tweede Chinese aandeelhouder bij Daimler

Beijing Automotive Group Co BAIC heeft een belang van ongeveer vijf procent genomen in Daimler. Beide autobedrijven werken al sinds 2003 nauw samen terwijl Daimler sinds 2013 ook een aandelenbelang heeft in BAIC dat momenteel is opgelopen tot 9,55 procent. 

Duizenden banen weg bij Daimler

BAIC is de tweede Chinese groot-aandeelhouder in Daimler want eigenaar Lu Shufu van Geely heeft ook rond de tien procent van de aandelen in handen. De Duitsers werken ook met Geely steeds meer samen, onder meer bij de verdere uitbouw van de elektrische Smart in China.

BAIC had in mei al laten weten dat het van plan was aandelen in Daimler te kopen. Bestuursvoorzitter Ola Källenius zegt ‘erg blij te zijn dat onze langdurige partner BAIC nu een investeerder op de lange termijn in Daimler is geworden’. “Deze stap versterkt onze succesvolle samenwerking en is een teken van vertrouwen in de strategie en het toekomstige potentieel van onze onderneming. De Chinese markt is en blijft een cruciale pijler voor ons succes, niet alleen wat verkopen betreft maar ook voor productontwikkeling en productie.” Op die markt werken Daimler en BAIC samen bij de productie, onderzoek en verkoop van personenauto’s, bestelwagens en vrachtauto’s. Vorig jaar nam Daimler bovendien een klein belang in een dochterbedrijf van BAIC dat zich richt op elektrische voertuigen.