Amerikaanse mariniers tekenen voor een dienstverband van vier of vijf jaar en kunnen daarna aanspraak maken op gerichte opleidingen om hen een goede kans op een baan in het civiele leven te bieden. BMW heeft zich nu aangesloten bij dat programma omdat het veel ziet in de vertrekkende militairen. 

“De veteranen van de mariniers zijn precies de juiste kandidaten voor onze opleidingen. Ze zijn vaak al technisch onderlegd, hebben discipline en eerzucht en daarmee een uitgesproken arbeidsethos,” zegt een woordvoerder van BMW in de VS. Aan het programma deelnemende afzwaaiers worden in 16 weken opgeleid tot autotechnicus terwijl ze die tijd nog betaald worden door defensie. BMW heeft in Spartanburg haar grootste fabriek ter wereld waar rond de 11.000 werknemers onder meer de X3, X4, X5, X6 en X7 bouwen, zowel voor de binnenlandse markt als voor afnemers in andere landen.