Maar van de 2.000 werknemers die mee zouden gaan, hebben 1.300 er voor gekozen om voor de overgang te vertrekken. Nog eens 500 worden vanwege hun bezwaren nu tijdelijk ondergebracht bij afdelingen van Opel die pas in de komende tijd stapsgewijs over zouden moeten gaan naar Segula en uiteindelijk zijn slechts rond de 200 Opel-mensen vrijwillig meegegaan naar de nieuwe eigenaar.

Een dertigtal collega’s blijft tot nu toe keihard vasthouden aan hun bezwaren tegen de overdracht. Ze hebben ook officiële protesten ingediend maar zijn nu door Opel met behoud van salaris op non-actief gesteld met de mededeling dat er volgend jaar ontslag zal volgen. Dat is wel strijdig met de baangarantie tot 2023 die Opel en Segula hebben afgegeven maar volgens Opel is de voortdurende tegenstand toch voldoende reden om ontslag aan te zeggen.

De ondernemingsraad in Rüsselsheim heeft zware kritiek op de hele gang van zaken. In een pamflet aan de werknemers spreekt de OR over ‘een overhaast ingezette bedrijfsovergang.’ Volgens de OR is de stemming in het researchcentrum de laatste tijd ook om te snijden.