In dat kader gaat Volkswagen do Brasil voor de eerste keer in eigen huis een nieuw model bouwen. Als basis wordt daarbij de modular transverse toolkit MQB gebruikt.

De eerste Braziliaanse VW, die door het leven zal gaan als de ‘New Urban Coupé, moet volgend jaar al gepresenteerd kunnen worden. Datzelfde jaar begint de productie in een fabriek in Anchieta, in 2021 gevolgd door nog niet nader genoemde fabrieken in Europa. De New Urban Coupé VW moet ook in veel landen ter wereld op de markt worden gebracht. Verder brengen de Duitsers in enkele jaren tijd nog een twintigtal andere nieuwe modellen uit in Brazilië.

VW versterkt het economische belang van Volkswagen do Brasil met het oog op de regionalisering van de Zuid-Amerikaanse markt. Chief Operating Officer Ralf Brandstätter van Volkswagen Personenauto’s stelt: “De internationalisering van Volkswagen begon zestig jaar geleden met de bouw van de fabriek in het Braziliaanse Anchieta. Zuid-Amerika is sindsdien steeds een belangrijke markt voor Volkswagen geweest. Met deze investeringen versterken we onze regionaliseringsstrategie.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding