De Tesla-polis is voorlopig alleen beschikbaar in Californië. Daar konden Tesla’isten er de eerste dagen na de aankondiging nog geen gebruik van maken door een internetstoring maar die is inmiddels verholpen. In de toekomst zal het ‘dekkingsgebied’ ook worden uitgebreid naar andere Amerikaanse staten. Over Europa heeft Tesla het voorlopig nog niet.

CEO Elon Musk had in april al beloofd binnen een maand met een eigen verzekering te komen maar dat is, zoals gebruikelijk, weer een paar maanden later geworden. Tesla zegt goedkoper te kunnen werken vanwege de ‘geavanceerde technologie, veiligheid en serviceability van hun auto’s’. “Ons diepgaande inzicht in en bekendheid met onze eigen voertuigen biedt ons een beter begrip van de technologie en reparatiekosten. Daardoor kunnen we kosten vermijden die traditionele autoverzekeraars wel moeten maken.” Tesla benadrukt wel dat het de voortdurend binnenkomende data over het feitelijke rijden van haar auto’s en over het rijgedrag van de bestuurders niet zal gebruiken om persoonlijke premies vast te stellen. Wel worden die premies in meer algemene zin afgestemd op de datastroom maar dan wel op wereldwijde schaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding