Toyota zoekt 500 man voor fabriek in Noord-Frankrijk

Toyota zoekt nog eens 500 technische medewerkers voor haar fabriek in Onnaing bij Valenciennes, net over de grens tussen Frankrijk en België. De nieuwkomers hoeven geen ervaring te hebben en in principe ook geen schooldiploma mee te brengen.

Productie Toyota zakt in door coronacrisis

Toyota denkt hen met een training van drie tot vier weken klaar te kunnen stomen voor de productie van de in Valenciennes te bouwen auto’s. Het grootste deel van de kandidaten krijgt voorlopig een tijdelijk contract voor één tot anderhalf jaar.

Toyota rondt hiermee de laatste fase af van een uitbreidingsproject dat al in januari vorig jaar werd aangekondigd tijdens een bezoek van president Emmanuel Macron aan Onnaing. Toyota heeft de laatste tijd zo’n 300 miljoen in de Noord-Franse fabriek geïnvesteerd om de capaciteit op te voeren van de huidige 240.000 naar 300.000 auto’s per jaar. De werkgelegenheid is daarmee opgevoerd tot 4.500 man, inclusief de nu aangekondigde 500 banen. Momenteel wordt in Onnaing alleen de Yaris gebouwd maar Toyota heeft al aangekondigd de fabriek een tweede model toe te zullen kennen.

Toyota zoekt 500 man voor fabriek in Noord-Frankrijk - Automobielmanagement.nl

Toyota zoekt 500 man voor fabriek in Noord-Frankrijk

Toyota zoekt nog eens 500 technische medewerkers voor haar fabriek in Onnaing bij Valenciennes, net over de grens tussen Frankrijk en België. De nieuwkomers hoeven geen ervaring te hebben en in principe ook geen schooldiploma mee te brengen.

Productie Toyota zakt in door coronacrisis

Toyota denkt hen met een training van drie tot vier weken klaar te kunnen stomen voor de productie van de in Valenciennes te bouwen auto’s. Het grootste deel van de kandidaten krijgt voorlopig een tijdelijk contract voor één tot anderhalf jaar.

Toyota rondt hiermee de laatste fase af van een uitbreidingsproject dat al in januari vorig jaar werd aangekondigd tijdens een bezoek van president Emmanuel Macron aan Onnaing. Toyota heeft de laatste tijd zo’n 300 miljoen in de Noord-Franse fabriek geïnvesteerd om de capaciteit op te voeren van de huidige 240.000 naar 300.000 auto’s per jaar. De werkgelegenheid is daarmee opgevoerd tot 4.500 man, inclusief de nu aangekondigde 500 banen. Momenteel wordt in Onnaing alleen de Yaris gebouwd maar Toyota heeft al aangekondigd de fabriek een tweede model toe te zullen kennen.