Toyota denkt hen met een training van drie tot vier weken klaar te kunnen stomen voor de productie van de in Valenciennes te bouwen auto’s. Het grootste deel van de kandidaten krijgt voorlopig een tijdelijk contract voor één tot anderhalf jaar.

Toyota rondt hiermee de laatste fase af van een uitbreidingsproject dat al in januari vorig jaar werd aangekondigd tijdens een bezoek van president Emmanuel Macron aan Onnaing. Toyota heeft de laatste tijd zo’n 300 miljoen in de Noord-Franse fabriek geïnvesteerd om de capaciteit op te voeren van de huidige 240.000 naar 300.000 auto’s per jaar. De werkgelegenheid is daarmee opgevoerd tot 4.500 man, inclusief de nu aangekondigde 500 banen. Momenteel wordt in Onnaing alleen de Yaris gebouwd maar Toyota heeft al aangekondigd de fabriek een tweede model toe te zullen kennen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding