Beide bedrijven hebben tot nu toe geen mededelingen gedaan over de samenwerking, maar die is uitgelekt via een lijst van te onderzoeken fusies en joint-ventures die is gepubliceerd door de Duitse karteldienst.

Herstructurering

Continental is al enige tijd bezig met een ingrijpende herstructurering waarbij het Duitse bedrijf in drie delen wordt opgesplitst. De bandendivisie zou daarbij zo goed als zelfstandig opereren onder de naam Continental Rubber.

Net vorige week deelde Continental in dat kader nog mee dat het de Powertrain Divisie onder de naam Vitesco Technologies op eigen benen wilde zetten ter voorbereiding van een beursgang. Ook Michelin is al enige tijd bezig met kostenbesparingen om de voortdurende druk op de bandenmarkt op te vangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding