Michelin en Continental gaan samenwerking aan

Bandenfabrikanten Continental en Michelin gaan een gezamenlijke joint-venture opzetten voor de productie van banden. Het gezamenlijke bedrijf zou gevestigd worden in Singapore.

Beide bedrijven hebben tot nu toe geen mededelingen gedaan over de samenwerking, maar die is uitgelekt via een lijst van te onderzoeken fusies en joint-ventures die is gepubliceerd door de Duitse karteldienst.

Herstructurering

Continental is al enige tijd bezig met een ingrijpende herstructurering waarbij het Duitse bedrijf in drie delen wordt opgesplitst. De bandendivisie zou daarbij zo goed als zelfstandig opereren onder de naam Continental Rubber.

Net vorige week deelde Continental in dat kader nog mee dat het de Powertrain Divisie onder de naam Vitesco Technologies op eigen benen wilde zetten ter voorbereiding van een beursgang. Ook Michelin is al enige tijd bezig met kostenbesparingen om de voortdurende druk op de bandenmarkt op te vangen.

Michelin en Continental gaan samenwerking aan - Automobielmanagement.nl

Michelin en Continental gaan samenwerking aan

Bandenfabrikanten Continental en Michelin gaan een gezamenlijke joint-venture opzetten voor de productie van banden. Het gezamenlijke bedrijf zou gevestigd worden in Singapore.

Beide bedrijven hebben tot nu toe geen mededelingen gedaan over de samenwerking, maar die is uitgelekt via een lijst van te onderzoeken fusies en joint-ventures die is gepubliceerd door de Duitse karteldienst.

Herstructurering

Continental is al enige tijd bezig met een ingrijpende herstructurering waarbij het Duitse bedrijf in drie delen wordt opgesplitst. De bandendivisie zou daarbij zo goed als zelfstandig opereren onder de naam Continental Rubber.

Net vorige week deelde Continental in dat kader nog mee dat het de Powertrain Divisie onder de naam Vitesco Technologies op eigen benen wilde zetten ter voorbereiding van een beursgang. Ook Michelin is al enige tijd bezig met kostenbesparingen om de voortdurende druk op de bandenmarkt op te vangen.