Britse megadealer Pendragon houdt opruiming occasions

De Britse megadealer Pendragon heeft de afgelopen maanden opruiming gehouden om de grote voorraden aan occasions wat terug te dringen. Pendragon heeft veel auto’s verkocht met korting terwijl andere via veilingen van de hand werden gedaan. 

Dat was de voornaamste reden dat het Britse bedrijf in de eerste jaarhelft een verlies leed van omgerekend 144 miljoen euro terwijl in dezelfde periode in 2018 nog 23,5 miljoen winst werd gerealiseerd. De groepsomzet ging wel met 2,9 procent omhoog naar 2,75 miljard euro.

Pendragon heeft ook fors ingegrepen bij CarStore, haar vestigingen voor tweedehands auto’s. Na een diepgaand strategisch onderzoek zijn 22 locaties en een werkplaats gesloten. Daarbij gaat het meestal om al wat oudere vestigingen die niet meer voldoen aan de hedendaagse eisen voor de verkoop van auto’s. Uiteindelijk zijn er nu nog maar twaalf Car Store’s open.

Ondanks moeilijke marktomstandigheden blijft de groep een interessante bestemming voor autokopers, zoals blijkt uit de groei van de omzet, schrijft Pendragon in een bericht aan de beurs. Tegen het eind van het halfjaar was de voorraad wel weer op het gewenste peil zodat de situatie er voor de rest van 2019 wat beter uit ziet. Bestuursvoorzitter Chris Chambers benadrukt echter wel dat de automarkt er, zeker in Groot-Brittannië, moeilijk bij blijft liggen.

Britse megadealer Pendragon houdt opruiming occasions - Automobielmanagement.nl

Britse megadealer Pendragon houdt opruiming occasions

De Britse megadealer Pendragon heeft de afgelopen maanden opruiming gehouden om de grote voorraden aan occasions wat terug te dringen. Pendragon heeft veel auto’s verkocht met korting terwijl andere via veilingen van de hand werden gedaan. 

Dat was de voornaamste reden dat het Britse bedrijf in de eerste jaarhelft een verlies leed van omgerekend 144 miljoen euro terwijl in dezelfde periode in 2018 nog 23,5 miljoen winst werd gerealiseerd. De groepsomzet ging wel met 2,9 procent omhoog naar 2,75 miljard euro.

Pendragon heeft ook fors ingegrepen bij CarStore, haar vestigingen voor tweedehands auto’s. Na een diepgaand strategisch onderzoek zijn 22 locaties en een werkplaats gesloten. Daarbij gaat het meestal om al wat oudere vestigingen die niet meer voldoen aan de hedendaagse eisen voor de verkoop van auto’s. Uiteindelijk zijn er nu nog maar twaalf Car Store’s open.

Ondanks moeilijke marktomstandigheden blijft de groep een interessante bestemming voor autokopers, zoals blijkt uit de groei van de omzet, schrijft Pendragon in een bericht aan de beurs. Tegen het eind van het halfjaar was de voorraad wel weer op het gewenste peil zodat de situatie er voor de rest van 2019 wat beter uit ziet. Bestuursvoorzitter Chris Chambers benadrukt echter wel dat de automarkt er, zeker in Groot-Brittannië, moeilijk bij blijft liggen.