Opvolger Defender wordt gebouwd in Wales

Ineos Automotive gaat haar 4×4, die een soort opvolger moet worden van de Land Rover Defender, bouwen in een fabriek in Bridgend in Wales. 

Britse miljardair mag Defender ‘namaken’

Daar worden nu nog Fords gemaakt maar daar komt volgend jaar een eind aan in het kader van de Europese bezuinigingen bij Ford. Ineos Automotive denkt voorlopig werk te bieden aan 200 van de 1.700 huidige Ford werknemers maar hoopt dat al snel op te voeren naar 500.

Ineos Automotive is een geesteskind van Sir Jim Ratcliffe, één van de rijkste Britten. Hij heeft  zijn vermogen verworven met het chemische bedrijf Ineos. Ratcliffe is een grote fan van de oude Defender en kwam al snel nadat Jaguar Land Rover met de productie was gestopt met het plan om dan zelf maar een opvolger te bouwen. Hij mag die niet Defender noemen want op die naam heeft JLR kort geleden weer de rechten gedeponeerd. Ineos Automotive keek naar twee locaties, de oude Ford-fabriek in Wales en één plek in Portugal. Na veel gepleit van de Britten, inclusief een flinke pot geld, is nu voor de locatie in Groot-Brittannië gekozen.

Opvolger Defender wordt gebouwd in Wales - Automobielmanagement.nl

Opvolger Defender wordt gebouwd in Wales

Ineos Automotive gaat haar 4×4, die een soort opvolger moet worden van de Land Rover Defender, bouwen in een fabriek in Bridgend in Wales. 

Britse miljardair mag Defender ‘namaken’

Daar worden nu nog Fords gemaakt maar daar komt volgend jaar een eind aan in het kader van de Europese bezuinigingen bij Ford. Ineos Automotive denkt voorlopig werk te bieden aan 200 van de 1.700 huidige Ford werknemers maar hoopt dat al snel op te voeren naar 500.

Ineos Automotive is een geesteskind van Sir Jim Ratcliffe, één van de rijkste Britten. Hij heeft  zijn vermogen verworven met het chemische bedrijf Ineos. Ratcliffe is een grote fan van de oude Defender en kwam al snel nadat Jaguar Land Rover met de productie was gestopt met het plan om dan zelf maar een opvolger te bouwen. Hij mag die niet Defender noemen want op die naam heeft JLR kort geleden weer de rechten gedeponeerd. Ineos Automotive keek naar twee locaties, de oude Ford-fabriek in Wales en één plek in Portugal. Na veel gepleit van de Britten, inclusief een flinke pot geld, is nu voor de locatie in Groot-Brittannië gekozen.