Het tweetal (Klatten rechts op de foto naast Duitse minister Alexander Dobrindt), dat samen rond de 46 procent van de aandelen BMW in handen heeft, bezit daarmee volgens Manager Magazin een vermogen van 26,5 miljard euro. Vorig jaar waren de Quandts nog goed voor 34 miljard maar de voortdurende koersdaling van BMW heeft hun vermogen danig aangetast.

De Duitse rijkenlijst wordt nu aangevoerd door de familie Reimann, eigenaar van JAB Holding dat het bedrijf is achter onder meer Douwe Egberts en het shampoomerk Wella. Hun voortdurend uitdijende zakelijke activiteiten zijn inmiddels goed voor 35 miljard. Op de tweede plaats komt Dieter Schwarz, de grondlegger van winkelketen Lidl. Zijn vermogen wordt geschat op 27,5 miljard waarmee hij de BMW-familie net een miljard voor blijft.

Op een andere Duitse rijkenlijst, die van Bilanz, staat Wolfgang Porsche van de Volkswagen Groep op de derde plaats met een vermogen van rond de 18 miljard. Schwarz staat hier op de eerste plaats gevolgd door zijn aardsconcurrent Theo Albrecht van Aldi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding