Ford heeft zo’n 200 miljoen euro geïnvesteerd in het aanpassen van de ruim tien jaar oude fabriek waarmee de totale investering in Roemenië is opgelopen tot rond de 1,5 miljard euro. Bovendien zijn er 1.700 nieuwe mensen aangetrokken om de Puma te bouwen. Het totale aantal werknemers in Craiova is daarmee opgelopen tot boven de 6.000.

De Puma is één van de acht elektrische auto’s die Ford dit jaar in Europa op de markt wil zetten. Ford heeft eerder aangegeven dat alle nieuwe modellen in ieder geval een elektrische optie bieden, hybride, plug-in hybride of batterij-aangedreven. De autofabrikant gaat er van uit dat tegen eind 2022 de helft van haar Europese verkopen een elektrisch voertuig zal zijn.

“De nieuwe Puma vertegenwoordigt het volgende hoofdstuk in onze menselijke ontwerpfilosofie die de kwaliteit, technologie-rijkdom en fun-to-drive van ons merk in Europa op een hoger plan zullen brengen,” zegt topman Stuart Rowley van Ford Europa. “Ik twijfel er niet aan dat de Puma een groot succes zal worden.”