Hij heeft nog getracht een koper voor Dyson Automobile te vinden maar dat is niet gelukt. “De directie van Dyson heeft daarom de erg moeilijke beslissing genomen om ons autoproject te stoppen.”

Dyson trok twee jaar geleden zo’n 2,7 miljard euro uit om een batterij-aangedreven auto en ook andere nieuwe technologie te ontwikkelen. Die auto zou in 2021 van de band moeten rollen. Dyson Automotive telt inmiddels al meer dan 500 meest hoog-gekwalificeerde technici. Eerder dit jaar deelde de zakenman al opeens mee dat de auto niet gebouwd zou worden in Groot-Brittannië zelf maar in Singapore waar hij inmiddels ook naar toe is
verhuisd.

In een lange verklaring benadrukt Dyson nu dat het niet gaat ‘om een falen van een product of van een team voor wie dit nieuws hard aan zal komen’. Veel van de mensen die nu aan de auto hebben gewerkt, kunnen elders – als ze dat al willen – binnen het bedrijf aan de slag met bijvoorbeeld stofzuigers, handdrogers of andere huishoudelijke apparaten. Het miljardenprogramma voor nieuwe technologie blijft ook gewoon bestaan. Dat geld zal onder meer gebruikt worden voor aan elektrische en autonome auto’s gerelateerde zaken als sensoren, vision systemen en met name ook batterijen.