Maar de leden moeten nog instemmen met het resultaat. Vooralsnog blijft het personeel actievoeren. Details over de overeenkomst werden niet gemeld. Volgens ingewijden gaat het onder meer om structurele salarisverhoging van 3 procent voor vast personeel. Inhuurkrachten zouden er 4 procent bij krijgen. Verder zou GM 9 miljard dollar willen investeren in zijn Amerikaanse fabrieken.

De stakingen bij GM, de eerste in twaalf jaar bij het concern, duren al ruim een maand. Werknemers zijn onder meer ontevreden over hun loon. Ook zijn ze het niet eens met de tijdelijke status van medewerkers, die soms al jaren achtereen voor GM werken. De bond beslist donderdag of acties worden voortgezet.

De acties hebben GM volgens analisten al circa 2 miljard dollar gekost. Beleggers konden het nieuws over een onderhandelingsresultaat wel waarderen. Het aandeel GM noteerde woensdag in het laatste uur van de sessie op Wall Street 1,4 procent hoger.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding