Omzet Harley-Davidson daalt over Q3-2019

Harley-Davidson heeft zijn omzet en winst in het voorbije derde kwartaal zien dalen. De tegenwind door de handelsoorlog was echter minder hevig dan analisten hadden gevreesd.

Omzet Harley-Davidson daalt over Q3-2019

De oer-Amerikaanse maker van motoren is een van de slachtoffers van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De nettowinst kwam mede door importheffingen uit op 86 miljoen dollar, tegenover 114 miljoen een jaar eerder. De omzet liep licht terug van iets meer dan 1,1 miljard dollar naar iets minder dan 1,1 miljard dollar.

Vorige maand maakte Harley al bekend meer gas te geven met zijn groeiplannen. Daarvoor wordt tot en met 2022 tussen de 450 miljoen tot 550 miljoen dollar meer uitgegeven aan operationele investeringen. Het bedrijf zet onder meer in op elektrische motoren en lichtere motoren voor de Aziatische markt.

Omzet Harley-Davidson daalt over Q3-2019 - Automobielmanagement.nl

Omzet Harley-Davidson daalt over Q3-2019

Harley-Davidson heeft zijn omzet en winst in het voorbije derde kwartaal zien dalen. De tegenwind door de handelsoorlog was echter minder hevig dan analisten hadden gevreesd.

Omzet Harley-Davidson daalt over Q3-2019

De oer-Amerikaanse maker van motoren is een van de slachtoffers van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De nettowinst kwam mede door importheffingen uit op 86 miljoen dollar, tegenover 114 miljoen een jaar eerder. De omzet liep licht terug van iets meer dan 1,1 miljard dollar naar iets minder dan 1,1 miljard dollar.

Vorige maand maakte Harley al bekend meer gas te geven met zijn groeiplannen. Daarvoor wordt tot en met 2022 tussen de 450 miljoen tot 550 miljoen dollar meer uitgegeven aan operationele investeringen. Het bedrijf zet onder meer in op elektrische motoren en lichtere motoren voor de Aziatische markt.