Geely Technology Groep maakt deel uit van autobedrijf Zhejiang Geely Holding Groep dat onder meer eigenaar is van Volvo en Lynk & Co, en heeft al geruime tijd een aandelenbelang van rond de drie procent in Daimler. Beide bedrijven deelden in oktober vorig jaar al mee dat ze een joint-venture hadden opgericht voor de verdere ontwikkeling en bouw van de elektrische Smart. Nu begeven Daimler en Geely zich ook in de markt voor digitale mobiliteitsoplossingen. “Premium rit-diensten vormt een essentieel element in ons mobiliteits ecosysteem. Met Geely Technology Groep hebben we een uitstekende partner om dit systeem verder uit te breiden in China. StarRides zal onze positie in de mobiliteitsmarkt ook verder kunnen versterken,” denkt Jörg Lamparter die in de Raad van Bestuur van Daimler verantwoordelijk is voor Digital & Mobility Solutions.

Opmerkelijk keuze

De keus voor Geely is enigszins opmerkelijk omdat Daimler verder wat mobiliteitsdiensten betreft samenwerkt met landgenoot BMW dat ook op grote schaal actief is in China. Daimler en BMW hebben een gezamenlijk bedrijf dat vijf joint-ventures omvat: Reach Now voor multimodale diensten, Charge Now voor opladen, Free Now voor ‘ride-hailing’ zoals Uber, het in Diemen gevestigde Park Now voor parkeren en Share Now voor autodelen. Begin dit jaar meldden beide bedrijven dat ze al zestig miljoen klanten hadden geregistreerd voor deze mobiliteitsdiensten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding