Audi verkoopt bijna kwart meer auto’s

Audi heeft in november met 163.350 exemplaren ruim 23 procent meer auto’s weten te verkopen dan een jaar geleden. Audi zette daarmee ook een nieuw record voor die maand neer.

In Europa werden, in vergelijking met het nog onder invloed van WLTP staande november 2018, een derde meer Audi’s verkocht. In de VS én in China gingen de verkopen met rond de 17 procent omhoog. In de eerste elf maanden van dit jaar verkocht Audi wereldwijd 1.669.600 auto’s, eveneens een nieuw record.

Versnellen

“Ons modellenbeleid begint overal in de wereld te versnellen,’’ zegt directeur verkoop en marketing Hildegard Wortmann. “In Noord-Amerika plukken we de vruchten van de volledige beschikbaarheid van de nieuwe Audi Q3 terwijl de twee elektrische modellen Audi e-tron en Audi Q2 L e-tron en de Audi Q8 ons aanbod in China versterken.’’ Wortmann durft op basis van deze goede resultaten te voorspellen dat Audi over heel 2019 een plus neer zal kunnen zetten.

China

Van de in november verkochte Audi’s gingen er 67.402 naar klanten in China en Hong Kong, een aandeel van ruim 40 procent. Op de Duitse thuismarkt verkocht het merk uit de VW-stal, dat nog tot 1 april onder leiding staat van Bram Schot, met 19.526 auto’s nagenoeg een kwart meer. In Spanje schoten de verkopen met 45 procent omhoog terwijl Audi in Groot-Brittannië met een groei van 37 procent aanzienlijk beter presteerde dan de automarkt als geheel.

Klanten in ons land namen in november 1.224 nieuwe Audi’s af waarmee er over de eerste elf maanden 12.651 werden verkocht. In dezelfde maand vorig jaar bleef de afzet in Nederland beperkt tot 863 auto’s waarmee de stand na elf maanden op 13.501 stond.

Audi verkoopt bijna kwart meer auto’s - Automobielmanagement.nl

Audi verkoopt bijna kwart meer auto’s

Audi heeft in november met 163.350 exemplaren ruim 23 procent meer auto’s weten te verkopen dan een jaar geleden. Audi zette daarmee ook een nieuw record voor die maand neer.

In Europa werden, in vergelijking met het nog onder invloed van WLTP staande november 2018, een derde meer Audi’s verkocht. In de VS én in China gingen de verkopen met rond de 17 procent omhoog. In de eerste elf maanden van dit jaar verkocht Audi wereldwijd 1.669.600 auto’s, eveneens een nieuw record.

Versnellen

“Ons modellenbeleid begint overal in de wereld te versnellen,’’ zegt directeur verkoop en marketing Hildegard Wortmann. “In Noord-Amerika plukken we de vruchten van de volledige beschikbaarheid van de nieuwe Audi Q3 terwijl de twee elektrische modellen Audi e-tron en Audi Q2 L e-tron en de Audi Q8 ons aanbod in China versterken.’’ Wortmann durft op basis van deze goede resultaten te voorspellen dat Audi over heel 2019 een plus neer zal kunnen zetten.

China

Van de in november verkochte Audi’s gingen er 67.402 naar klanten in China en Hong Kong, een aandeel van ruim 40 procent. Op de Duitse thuismarkt verkocht het merk uit de VW-stal, dat nog tot 1 april onder leiding staat van Bram Schot, met 19.526 auto’s nagenoeg een kwart meer. In Spanje schoten de verkopen met 45 procent omhoog terwijl Audi in Groot-Brittannië met een groei van 37 procent aanzienlijk beter presteerde dan de automarkt als geheel.

Klanten in ons land namen in november 1.224 nieuwe Audi’s af waarmee er over de eerste elf maanden 12.651 werden verkocht. In dezelfde maand vorig jaar bleef de afzet in Nederland beperkt tot 863 auto’s waarmee de stand na elf maanden op 13.501 stond.