De lithium is afkomstig uit mijnen in Australië en wordt gebruikt in vijfde generatie batterijcellen voor hoog-voltage batterijen, heeft directeur inkoop en leveranciernetwerk dr. Andreas Wendt van BMW Groep uitgelegd.

“Samen met cobalt is lithium één van de belangrijkste ruwe grondstoffen voor elektromobiliteit. Met het ondertekenen van dit contract kunnen we in onze behoefte aan lithium voor batterijcellen voorzien. Ons doel is om tegen 2023 25 elektrische modellen te voeren waarvan meer dan de helft full-elektrisch. Onze vraag naar grondstoffen zal daarmee gelijke tred houden. In 2025 hebben we alleen al aan lithium zeven keer zo veel nodig als vandaag de dag,” gaat Wendt verder.

BMW Groep legt bij de inkoop veel nadruk op het ethisch-verantwoord winnen en verwerking van de ruwe grondstoffen. Inkoopdeskundigen zijn daarom vanaf de eerste stap in de waardeketen, bij de ontginning zelf, nauw betrokken bij het hele proces. Wendt: “Duurzaamheid is een belangrijk aspect van onze bedrijfsstrategie en speelt een centrale rol bij het uitbreiden van elektromobiliteit.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding