BMW koopt voor 540 miljoen aan duurzame lithium

Om de aanvoer van kritische grondstoffen voor de batterijen in haar elektrische auto’s te garanderen, heeft BMW Groep een contract gesloten voor de levering van lithium met haar Chinese partner Ganfeng Lithium Co. Met die overeenkomst met een looptijd van 2020 tot en met 2024 is een totaalbedrag gemoeid van 540 miljoen euro.

De lithium is afkomstig uit mijnen in Australië en wordt gebruikt in vijfde generatie batterijcellen voor hoog-voltage batterijen, heeft directeur inkoop en leveranciernetwerk dr. Andreas Wendt van BMW Groep uitgelegd.

“Samen met cobalt is lithium één van de belangrijkste ruwe grondstoffen voor elektromobiliteit. Met het ondertekenen van dit contract kunnen we in onze behoefte aan lithium voor batterijcellen voorzien. Ons doel is om tegen 2023 25 elektrische modellen te voeren waarvan meer dan de helft full-elektrisch. Onze vraag naar grondstoffen zal daarmee gelijke tred houden. In 2025 hebben we alleen al aan lithium zeven keer zo veel nodig als vandaag de dag,” gaat Wendt verder.

BMW Groep legt bij de inkoop veel nadruk op het ethisch-verantwoord winnen en verwerking van de ruwe grondstoffen. Inkoopdeskundigen zijn daarom vanaf de eerste stap in de waardeketen, bij de ontginning zelf, nauw betrokken bij het hele proces. Wendt: “Duurzaamheid is een belangrijk aspect van onze bedrijfsstrategie en speelt een centrale rol bij het uitbreiden van elektromobiliteit.”

BMW koopt voor 540 miljoen aan duurzame lithium - Automobielmanagement.nl

BMW koopt voor 540 miljoen aan duurzame lithium

Om de aanvoer van kritische grondstoffen voor de batterijen in haar elektrische auto’s te garanderen, heeft BMW Groep een contract gesloten voor de levering van lithium met haar Chinese partner Ganfeng Lithium Co. Met die overeenkomst met een looptijd van 2020 tot en met 2024 is een totaalbedrag gemoeid van 540 miljoen euro.

De lithium is afkomstig uit mijnen in Australië en wordt gebruikt in vijfde generatie batterijcellen voor hoog-voltage batterijen, heeft directeur inkoop en leveranciernetwerk dr. Andreas Wendt van BMW Groep uitgelegd.

“Samen met cobalt is lithium één van de belangrijkste ruwe grondstoffen voor elektromobiliteit. Met het ondertekenen van dit contract kunnen we in onze behoefte aan lithium voor batterijcellen voorzien. Ons doel is om tegen 2023 25 elektrische modellen te voeren waarvan meer dan de helft full-elektrisch. Onze vraag naar grondstoffen zal daarmee gelijke tred houden. In 2025 hebben we alleen al aan lithium zeven keer zo veel nodig als vandaag de dag,” gaat Wendt verder.

BMW Groep legt bij de inkoop veel nadruk op het ethisch-verantwoord winnen en verwerking van de ruwe grondstoffen. Inkoopdeskundigen zijn daarom vanaf de eerste stap in de waardeketen, bij de ontginning zelf, nauw betrokken bij het hele proces. Wendt: “Duurzaamheid is een belangrijk aspect van onze bedrijfsstrategie en speelt een centrale rol bij het uitbreiden van elektromobiliteit.”