Boodschap voor Johnson: ‘Zakelijk en economisch vertrouwen herstellen’

”We feliciteren de Conservatieve Partij met hun verkiezingssuccs. We zien er naar uit om met de nieuwe regering samen te werken in deze kritische tijd voor de auto-industrie en ons land. De prioriteit moet nu zijn om het zakelijke en economische vertrouwen te herstellen”, reageert Mike Hawes, directeur van de Britse auto-organisatie SMMT op de klinkende overwinning die premier Boris Johnson heeft behaald bij de kamerverkiezingen van donderdag.

Hawes vervolgt: “Als de auto-industrie succesvol is dan is ons land succesvol. We kijken daarom naar de regering om onze wereldwijde concurrentiepositie te behouden, wat betekent dat er een handelsovereenkomst met de EU moet komen die ambitieus is, de vrije en frictieloze handel in stand houdt en aanzet tot groei en innovatie.”

Johnson heeft nu een absolute meerderheid, waarbij bovendien vrijwel al zijn Kamerleden pro-Brexit zijn. Met die zege is het zeker dat Groot-Brittannië per 31 januari uit de Europese Unie treedt. Daarbij geldt een overgangsperiode tot 2020 waarin veel zaken rond bijvoorbeeld goederentransport onveranderd blijven.

Nieuwe deal essentieel

Johnson wil in die beperkte tijd een nieuw handelsakkoord proberen te sluiten met de EU, maar of dat lukt is de vraag. Komt er niet tijdig een nieuwe deal, dan blijft de kans groot dat Groot-Brittannie eind volgend jaar alsnog hard uit de EU valt. Dat zou vooral ook de inkomende en uitgaande stroom auto’s en auto-onderdelen ernstig belemmeren, heeft de SMMT al regelmatig gewaarschuwd.

Boodschap voor Johnson: ‘Zakelijk en economisch vertrouwen herstellen’ - Automobielmanagement.nl

Boodschap voor Johnson: ‘Zakelijk en economisch vertrouwen herstellen’

”We feliciteren de Conservatieve Partij met hun verkiezingssuccs. We zien er naar uit om met de nieuwe regering samen te werken in deze kritische tijd voor de auto-industrie en ons land. De prioriteit moet nu zijn om het zakelijke en economische vertrouwen te herstellen”, reageert Mike Hawes, directeur van de Britse auto-organisatie SMMT op de klinkende overwinning die premier Boris Johnson heeft behaald bij de kamerverkiezingen van donderdag.

Hawes vervolgt: “Als de auto-industrie succesvol is dan is ons land succesvol. We kijken daarom naar de regering om onze wereldwijde concurrentiepositie te behouden, wat betekent dat er een handelsovereenkomst met de EU moet komen die ambitieus is, de vrije en frictieloze handel in stand houdt en aanzet tot groei en innovatie.”

Johnson heeft nu een absolute meerderheid, waarbij bovendien vrijwel al zijn Kamerleden pro-Brexit zijn. Met die zege is het zeker dat Groot-Brittannië per 31 januari uit de Europese Unie treedt. Daarbij geldt een overgangsperiode tot 2020 waarin veel zaken rond bijvoorbeeld goederentransport onveranderd blijven.

Nieuwe deal essentieel

Johnson wil in die beperkte tijd een nieuw handelsakkoord proberen te sluiten met de EU, maar of dat lukt is de vraag. Komt er niet tijdig een nieuwe deal, dan blijft de kans groot dat Groot-Brittannie eind volgend jaar alsnog hard uit de EU valt. Dat zou vooral ook de inkomende en uitgaande stroom auto’s en auto-onderdelen ernstig belemmeren, heeft de SMMT al regelmatig gewaarschuwd.