Mick Manley (Fiat Chrysler) nieuwe voorzitter Acea

Mick Manley, CEO van Fiat Chrysler Automobiles FCA, wordt per 1 januari de nieuwe voorzitter van de European Automobile Manufacturers’ Association Acea in Brussel. Het bestuur van de Europese autokoepel heeft Manley gekozen als opvolger van zijn collega Carlos Tavares van PSA die de twee afgelopen jaren Acea-voorzitter is geweest. De voorzitter wordt gekozen voor één jaar maar dat kan daarna nog met één jaar verlengd worden.

Acea legt komend jaar de prioriteit onder meer bij ‘het ontwikkelen van een route voor de transitie naar CO2-neutraal transport waarbij de economische duurzaamheid van de Europese autosector verzekerd moet blijven’. Manley: “Als industrie willen we de leiding nemen bij het transformeren van de mobiliteit op een manier die de consument voorop stelt, maar ons ook in staat stelt om wereldwijd concurrerend en weerbarstig te blijven.”

Acea vertegenwoordigt alle 15 grote fabrikanten van personenauto’s, bestel- en vrachtwagens en bussen in Europa. De koepel zit aan tafel bij de EU en soortgelijke instellingen en onderhoudt eveneens nauwe contacten met de nationale organisaties voor de auto-industrie zoals in ons land de RAI Vereniging.

Acea staat onder leiding van de Nederlander Erik-Mark Huitema die in oktober tot secretaris-generaal werd benoemd. Hij was voordien bij IBM als Global Smarter Transportation Leader belast met het optimaliseren van transportoplossingen voor nationale overheden en steden.

Mick Manley (Fiat Chrysler) nieuwe voorzitter Acea - Automobielmanagement.nl

Mick Manley (Fiat Chrysler) nieuwe voorzitter Acea

Mick Manley, CEO van Fiat Chrysler Automobiles FCA, wordt per 1 januari de nieuwe voorzitter van de European Automobile Manufacturers’ Association Acea in Brussel. Het bestuur van de Europese autokoepel heeft Manley gekozen als opvolger van zijn collega Carlos Tavares van PSA die de twee afgelopen jaren Acea-voorzitter is geweest. De voorzitter wordt gekozen voor één jaar maar dat kan daarna nog met één jaar verlengd worden.

Acea legt komend jaar de prioriteit onder meer bij ‘het ontwikkelen van een route voor de transitie naar CO2-neutraal transport waarbij de economische duurzaamheid van de Europese autosector verzekerd moet blijven’. Manley: “Als industrie willen we de leiding nemen bij het transformeren van de mobiliteit op een manier die de consument voorop stelt, maar ons ook in staat stelt om wereldwijd concurrerend en weerbarstig te blijven.”

Acea vertegenwoordigt alle 15 grote fabrikanten van personenauto’s, bestel- en vrachtwagens en bussen in Europa. De koepel zit aan tafel bij de EU en soortgelijke instellingen en onderhoudt eveneens nauwe contacten met de nationale organisaties voor de auto-industrie zoals in ons land de RAI Vereniging.

Acea staat onder leiding van de Nederlander Erik-Mark Huitema die in oktober tot secretaris-generaal werd benoemd. Hij was voordien bij IBM als Global Smarter Transportation Leader belast met het optimaliseren van transportoplossingen voor nationale overheden en steden.