Aston Martin op zoek naar nieuw geld

Aston Martin kijkt naar nieuwe investeerders en andere opties om haar financiële positie te verbeteren. De Britse fabrikant van supercars is met name in gesprek met Lawrence Stroll, eigenaar van het Racing Point Formula One motorrace-team en vader van F1 coureur Lance Stroll. Miljardair Stroll wil samen met enkele andere schatrijke Britten een flink belang nemen in Aston Martin.

Aston Martin Lagonda, zoals de onderneming officieel heet, heeft de opgedoken berichten bevestigd in een korte verklaring aan de Londense beurs waar de autofabrikant sinds vorig jaar genoteerd is. Die beursgang is tot nu toe op een enorme teleurstelling uitgelopen want van de oorspronkelijke koers van 19 Pond is nu nog maar 58 pence ofwel net een half Pond over.

Moeilijke markt

Aston Martin heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een operationeel verlies geleden van 21,8 miljoen Pond, vandaag de dag 26 miljoen euro, terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog 91,5 miljoen Pond winst werd gedraaid. Ondanks het feit dat er met 3.939 auto’s net 130 minder werden verkocht dan een jaar eerder daalde de omzet van 707 miljoen Pond in de eerste negen maanden van 2018 naar 657 miljoen nu. “De moeilijke marktomstandigheden houden aan, zowel in Groot-Brittannië als elders in Europa. Vooral de vraag naar de Vantage is lager dan we hadden voorzien,’’ stelde CEO Andy Palmer bij het kwartaalbericht.

James Bond

Palmer vestigt zijn hoop nu vooral op de 4×4 DBX die eind vorige maand voor het eerst te zien is geweest in Beijing. Daarnaast krijgt Aston Martin volgend voorjaar weer de nodige gratis reclame doordat vier van haar auto’s een belangrijke rol spelen in de nieuwe James Bond film. Net als de meeste andere autofabrikanten is ook de Britse collega begonnen met een strikte kostenbeheersing om de financiën waar mogelijk onder controle te houden.

Aston Martin op zoek naar nieuw geld - Automobielmanagement.nl

Aston Martin op zoek naar nieuw geld

Aston Martin kijkt naar nieuwe investeerders en andere opties om haar financiële positie te verbeteren. De Britse fabrikant van supercars is met name in gesprek met Lawrence Stroll, eigenaar van het Racing Point Formula One motorrace-team en vader van F1 coureur Lance Stroll. Miljardair Stroll wil samen met enkele andere schatrijke Britten een flink belang nemen in Aston Martin.

Aston Martin Lagonda, zoals de onderneming officieel heet, heeft de opgedoken berichten bevestigd in een korte verklaring aan de Londense beurs waar de autofabrikant sinds vorig jaar genoteerd is. Die beursgang is tot nu toe op een enorme teleurstelling uitgelopen want van de oorspronkelijke koers van 19 Pond is nu nog maar 58 pence ofwel net een half Pond over.

Moeilijke markt

Aston Martin heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een operationeel verlies geleden van 21,8 miljoen Pond, vandaag de dag 26 miljoen euro, terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog 91,5 miljoen Pond winst werd gedraaid. Ondanks het feit dat er met 3.939 auto’s net 130 minder werden verkocht dan een jaar eerder daalde de omzet van 707 miljoen Pond in de eerste negen maanden van 2018 naar 657 miljoen nu. “De moeilijke marktomstandigheden houden aan, zowel in Groot-Brittannië als elders in Europa. Vooral de vraag naar de Vantage is lager dan we hadden voorzien,’’ stelde CEO Andy Palmer bij het kwartaalbericht.

James Bond

Palmer vestigt zijn hoop nu vooral op de 4×4 DBX die eind vorige maand voor het eerst te zien is geweest in Beijing. Daarnaast krijgt Aston Martin volgend voorjaar weer de nodige gratis reclame doordat vier van haar auto’s een belangrijke rol spelen in de nieuwe James Bond film. Net als de meeste andere autofabrikanten is ook de Britse collega begonnen met een strikte kostenbeheersing om de financiën waar mogelijk onder controle te houden.