De joint-ventures voor mobiliteitsdiensten, bekend onder de gezamenlijke aanduiding Your Now, worden geconcentreerd in drie eenheden: Free Now voor ritdiensten, Share Now voor autodelen en Park Now samen met Charge Now voor parkeren en opladen. De beide Duitse autofabrikanten delen daarbij mee dat die platforms in totaal bijna 90 miljoen klanten bedienen, 44 procent meer dan bij de start in februari dit jaar. De verschillende diensten zijn alles bij elkaar beschikbaar in meer dan 1.300 steden in de hele wereld.

Volgende fase

‘De aandeelhouders zetten nu koers naar de volgende fase van expansie waarop de focus ligt op winstgevende groei,’ aldus een verklaring. Rainer Feuer, senior vice president investment bij BMW Group: “We geloven sterk dat het combineren van de diensten in drie pijlers de impact en focus van de joint-ventures zal versterken in een hoogst concurrerende en snel groeiende omgeving.” Collega Franz Reiner, CEO van Daimler Mobility, voegt daar aan toe; “We stippelen de koers uit om duurzame winstgevendheid te bereiken. Tegelijkertijd zijn partnerschappen steeds belangrijker om succes in de markt te bereiken en wat dat betreft staan we open om de groei een stap op te voeren.”

Ritdeel-specialist Free Now, ook onder meer van de elektrische scooterservice Hive, realiseert daarbij een omzet van meer dan twee miljard euro. Via dit platform zijn tot nu toe bijna 300 miljoen trips in 18 landen in Europa en Zuid-Amerika ‘geboekt’. Charge Now biedt toegang tot 85 procent van het Europese netwerk aan laadinfrastructuur via contracten met meer dan 400 operators. Park Now, dat haar hoofdkantoor heeft in Diemen, telt 36 miljoen gebruikers met 230 miljoen transacties in tien landen en de VS.