Nissan ontkent breuk met Renault

Nissan ontkent met kracht dat het denkt over een breuk met Renault. “Er zijn recent speculatieve rapporten in de media (lees: Financial Times) verschenen over Nissans standpunt over de Alliantie. In tegenstelling tot de veronderstellingen in deze artikelen, overweegt Nissan op geen enkele manier om de Alliantie te ontbinden,” aldus de Japanse autofabrikant in een dinsdagochtend vroeg uitgegeven verklaring.

Nissan ontkent breuk met Renault

De FT berichtte dit weekend dat de top van Nissan onderzoekt of het een eind kan maken aan de nauwe banden met Renault. Dat volgt op onthullingen rond het Ghosn-dossier over de vermeende slechte verhoudingen tussen beide autobedrijven. Sinds zijn vlucht zouden de scheidingsplannen in de top van Nissan in een stroomversnelling zijn gekomen. Ondanks pogingen om de relaties aan beide kanten te verbeteren, zijn de verhoudingen tussen de automakers volgens de bronnen juist minder geworden, meldde AM maandag.

Maar volgens Nissan is er geen sprake van een mogelijke scheiding. Nissan, Renault en Mitsubishi Motors hebben juist vorig jaar maart een nieuwe Alliance Operating Board AOB in het leven geroepen ‘als fundering voor voortdurende versterking en onderschrijving van toekomstig succes’. Dat AOB komt één per maand bijeen en is sindsdien het enige orgaan dat de activiteiten en het beheer van de Alliantie overziet. In november zijn de leden van de AOB alle akkoord gegaan met programma’s om de operationele efficiëntie van de Alliantie te versterken en te versnellen ten voordele van de leden-bedrijven, legt Nissan omstandig uit. Dat behelst ook actieplannen om de bijdrage die de Alliantie biedt aan de strategische plannen en operationele winst van elk van de drie partners te maximaliseren. ‘’De Alliantie is de bron van Nissans concurrentiekracht.’’

Lees ook: ‘Leiding Nissan onderzoekt breuk met Renault’

Nissan ontkent breuk met Renault - Automobielmanagement.nl

Nissan ontkent breuk met Renault

Nissan ontkent met kracht dat het denkt over een breuk met Renault. “Er zijn recent speculatieve rapporten in de media (lees: Financial Times) verschenen over Nissans standpunt over de Alliantie. In tegenstelling tot de veronderstellingen in deze artikelen, overweegt Nissan op geen enkele manier om de Alliantie te ontbinden,” aldus de Japanse autofabrikant in een dinsdagochtend vroeg uitgegeven verklaring.

Nissan ontkent breuk met Renault

De FT berichtte dit weekend dat de top van Nissan onderzoekt of het een eind kan maken aan de nauwe banden met Renault. Dat volgt op onthullingen rond het Ghosn-dossier over de vermeende slechte verhoudingen tussen beide autobedrijven. Sinds zijn vlucht zouden de scheidingsplannen in de top van Nissan in een stroomversnelling zijn gekomen. Ondanks pogingen om de relaties aan beide kanten te verbeteren, zijn de verhoudingen tussen de automakers volgens de bronnen juist minder geworden, meldde AM maandag.

Maar volgens Nissan is er geen sprake van een mogelijke scheiding. Nissan, Renault en Mitsubishi Motors hebben juist vorig jaar maart een nieuwe Alliance Operating Board AOB in het leven geroepen ‘als fundering voor voortdurende versterking en onderschrijving van toekomstig succes’. Dat AOB komt één per maand bijeen en is sindsdien het enige orgaan dat de activiteiten en het beheer van de Alliantie overziet. In november zijn de leden van de AOB alle akkoord gegaan met programma’s om de operationele efficiëntie van de Alliantie te versterken en te versnellen ten voordele van de leden-bedrijven, legt Nissan omstandig uit. Dat behelst ook actieplannen om de bijdrage die de Alliantie biedt aan de strategische plannen en operationele winst van elk van de drie partners te maximaliseren. ‘’De Alliantie is de bron van Nissans concurrentiekracht.’’

Lees ook: ‘Leiding Nissan onderzoekt breuk met Renault’