Zweedse megadealer boekt hogere winst

Het Zweedse Bilia, één van de grootste dealerholdings van Europa, draait beter dan verwacht. In het vierde kwartaal van 2019 werd een operationele winst geboekt van omgerekend 39 miljoen euro terwijl dat een jaar eerder nog 28 miljoen euro was.

De gunstige resultaten zijn te danken aan hogere verkopen van gebruikte auto’s en aan de service divisie, aldus Bilia in een korte verklaring aan de beurs van Stockholm. Bilia telt 136 vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg, Zweden en Noorwegen. In België is het Zweedse bedrijf eigenaar van drie BMW-dealers, in Aarlen, Libramont en Lochristi. Een apart opgerichte Belgische dochter, Bilia Holding Flanders, is daar al enige tijd op zoek naar nieuwe overname kandidaten. Of die zoektocht zich ook uitstrekt naar ons land wil Bilia niet bevestigen.

Bilia verkoopt auto’s van Volvo, Toyota, Renault, Lexus, Mini en Dacia en doet het autotransport voor Renault, Toyota en Dacia. Het bedrijf is volledig geïntegreerd met onder meer banden en autoglas, autowasserettes, benzinestations en pechdiensten maar ook autofinanciering. Bilia draaide daarmee in 2018 met rond de 4.800 werknemers een omzet van 2,68 miljard euro. Daarmee is het bedrijf een graadje groter dan de grootste Nederlandse dealerholding Van Mossel die dat jaar op een omzet van 1,6 miljard uitkwam. Bilia zal op 12 februari de jaarcijfers over 2019 publiceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zweedse megadealer boekt hogere winst - Automobielmanagement.nl

Zweedse megadealer boekt hogere winst

Het Zweedse Bilia, één van de grootste dealerholdings van Europa, draait beter dan verwacht. In het vierde kwartaal van 2019 werd een operationele winst geboekt van omgerekend 39 miljoen euro terwijl dat een jaar eerder nog 28 miljoen euro was.

De gunstige resultaten zijn te danken aan hogere verkopen van gebruikte auto’s en aan de service divisie, aldus Bilia in een korte verklaring aan de beurs van Stockholm. Bilia telt 136 vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg, Zweden en Noorwegen. In België is het Zweedse bedrijf eigenaar van drie BMW-dealers, in Aarlen, Libramont en Lochristi. Een apart opgerichte Belgische dochter, Bilia Holding Flanders, is daar al enige tijd op zoek naar nieuwe overname kandidaten. Of die zoektocht zich ook uitstrekt naar ons land wil Bilia niet bevestigen.

Bilia verkoopt auto’s van Volvo, Toyota, Renault, Lexus, Mini en Dacia en doet het autotransport voor Renault, Toyota en Dacia. Het bedrijf is volledig geïntegreerd met onder meer banden en autoglas, autowasserettes, benzinestations en pechdiensten maar ook autofinanciering. Bilia draaide daarmee in 2018 met rond de 4.800 werknemers een omzet van 2,68 miljard euro. Daarmee is het bedrijf een graadje groter dan de grootste Nederlandse dealerholding Van Mossel die dat jaar op een omzet van 1,6 miljard uitkwam. Bilia zal op 12 februari de jaarcijfers over 2019 publiceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding