Jaguar Land Rover schaalt productie terug

Jaguar Land Rover gaat in twee Britse fabrieken de lopende banden op bepaalde tijden stilzetten om de productie aan te passen aan de gedaalde afzet en zo verder op de kosten te besparen. In de fabriek in Castle Bromwich, waar de Jaguar XE, XF en E-Type van de band rollen, worden vanaf eind deze maand vier weken lang op een aantal dagen geen auto’s gebouwd. Solihull, de fabriek van de Range Rover Sport, Range Rover Velar en Jaguar F-Pace, gaat eveneens een aantal hele of halve dagen plat.

Die mediaberichten zijn bevestigd door JLR: “De externe omgeving blijft uitdagend voor onze sector en de onderneming voert daadkrachtige acties door om de noodzakelijke operationele efficiëntie te realiseren om het succes op lange termijn veilig te stellen. We kunnen dan ook bevestigen dat er in Solihull en Castle Bromwicht kleine veranderingen komen voor hun productieschema’s om de wisselende vraag in de wereld te weerspiegelen terwijl we nog wel in de behoeften van de klanten voorzien.’’ Een woordvoerder heeft daar aan toegevoegd dat de maatregelen niet te maken heeft met leverproblemen vanwege het coronavirus in China.

Minder

Jaguar Land Rover verkocht vorig jaar 557.706 nieuwe auto’s, dat was bijna zes procent minder dan in 2018. Jaguar moest met 161.601 exemplaren bijna elf procent inleveren terwijl Range Rover de schade wist te beperken tot 3,8 procent met 396.105 verkochte automobielen. Vanaf deze maand maakt JLR geen maandelijkse verkoopcijfers meer bekend. Dat gebeurt voortaan, net als bij veel andere grote autofabrikanten, eens per kwartaal. JLR kon verder melden dat het in het vierde kwartaal van 2019 een winst had geboekt van omgerekend 378 miljoen euro vergeleken met 325 miljoen euro verlies in dezelfde periode in 2018. Het lopende boekjaar loopt bij dit Britse bedrijf tot eind maart.

Jaguar Land Rover schaalt productie terug - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover schaalt productie terug

Jaguar Land Rover gaat in twee Britse fabrieken de lopende banden op bepaalde tijden stilzetten om de productie aan te passen aan de gedaalde afzet en zo verder op de kosten te besparen. In de fabriek in Castle Bromwich, waar de Jaguar XE, XF en E-Type van de band rollen, worden vanaf eind deze maand vier weken lang op een aantal dagen geen auto’s gebouwd. Solihull, de fabriek van de Range Rover Sport, Range Rover Velar en Jaguar F-Pace, gaat eveneens een aantal hele of halve dagen plat.

Die mediaberichten zijn bevestigd door JLR: “De externe omgeving blijft uitdagend voor onze sector en de onderneming voert daadkrachtige acties door om de noodzakelijke operationele efficiëntie te realiseren om het succes op lange termijn veilig te stellen. We kunnen dan ook bevestigen dat er in Solihull en Castle Bromwicht kleine veranderingen komen voor hun productieschema’s om de wisselende vraag in de wereld te weerspiegelen terwijl we nog wel in de behoeften van de klanten voorzien.’’ Een woordvoerder heeft daar aan toegevoegd dat de maatregelen niet te maken heeft met leverproblemen vanwege het coronavirus in China.

Minder

Jaguar Land Rover verkocht vorig jaar 557.706 nieuwe auto’s, dat was bijna zes procent minder dan in 2018. Jaguar moest met 161.601 exemplaren bijna elf procent inleveren terwijl Range Rover de schade wist te beperken tot 3,8 procent met 396.105 verkochte automobielen. Vanaf deze maand maakt JLR geen maandelijkse verkoopcijfers meer bekend. Dat gebeurt voortaan, net als bij veel andere grote autofabrikanten, eens per kwartaal. JLR kon verder melden dat het in het vierde kwartaal van 2019 een winst had geboekt van omgerekend 378 miljoen euro vergeleken met 325 miljoen euro verlies in dezelfde periode in 2018. Het lopende boekjaar loopt bij dit Britse bedrijf tot eind maart.