Volvo Cars en Geely gaan een gezamenlijke werkgroep instellen om een fusievoorstel aan de bestuursraden voor te leggen. Dat zou in ieder geval aan Zweedse kant geen probleem zijn omdat Volvo volledig eigendom is van Geely. “We kijken ernaar uit om samen te werken met CEO Håkan Samuelsson van Volvo Cars om verder te kijken naar deze kans om de synergie binnen de groep te versterken terwijl we wel het concurrentievoordeel en de integriteit van elk verschillend merk in stand willen houden,” zegt Li Shufu, bestuursvoorzitter en groot-aandeelhouder van de Geely Holding Group.

Net geen top 10

Volvo en Geely hebben al eerder aangekondigd dat ze hun activiteiten rond verbrandingsmotoren samen gaan voegen. De Zhejiang Geely Auto Groep, zoals de onderneming officieel heet, heeft afgelopen jaar wereldwijd 2,178 miljoen nieuwe voertuigen verkocht, inclusief ruim 700.000 van Volvo. De Chinees/Zweedse combinatie zou daarmee, zoals het er nu naar uit ziet, nog net niet tot de top 10 van grootste autogroepen in de wereld gaan behoren.