Geely wil met Volvo fuseren en samen naar de beurs

Volvo Car en moederbedrijf Geely willen hun bedrijven samenvoegen om zo een sterke wereldwijde groep te creëren die de financiële en technologische synergie tussen de twee bedrijven zal versnellen. Ook de Geely-merken Lynk & Co en Polestar worden bij de combinatie ondergebracht. De bedoeling is Volvo/Geely daarna naar de beurs te brengen in Stockholm, naast de bestaande notering van Geely in Hong Kong.

Hoge boete dreigt voor Geely-baas Li Shufu

Volvo Cars en Geely gaan een gezamenlijke werkgroep instellen om een fusievoorstel aan de bestuursraden voor te leggen. Dat zou in ieder geval aan Zweedse kant geen probleem zijn omdat Volvo volledig eigendom is van Geely. “We kijken ernaar uit om samen te werken met CEO Håkan Samuelsson van Volvo Cars om verder te kijken naar deze kans om de synergie binnen de groep te versterken terwijl we wel het concurrentievoordeel en de integriteit van elk verschillend merk in stand willen houden,” zegt Li Shufu, bestuursvoorzitter en groot-aandeelhouder van de Geely Holding Group.

Net geen top 10

Volvo en Geely hebben al eerder aangekondigd dat ze hun activiteiten rond verbrandingsmotoren samen gaan voegen. De Zhejiang Geely Auto Groep, zoals de onderneming officieel heet, heeft afgelopen jaar wereldwijd 2,178 miljoen nieuwe voertuigen verkocht, inclusief ruim 700.000 van Volvo. De Chinees/Zweedse combinatie zou daarmee, zoals het er nu naar uit ziet, nog net niet tot de top 10 van grootste autogroepen in de wereld gaan behoren.

Geely wil met Volvo fuseren en samen naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Geely wil met Volvo fuseren en samen naar de beurs

Volvo Car en moederbedrijf Geely willen hun bedrijven samenvoegen om zo een sterke wereldwijde groep te creëren die de financiële en technologische synergie tussen de twee bedrijven zal versnellen. Ook de Geely-merken Lynk & Co en Polestar worden bij de combinatie ondergebracht. De bedoeling is Volvo/Geely daarna naar de beurs te brengen in Stockholm, naast de bestaande notering van Geely in Hong Kong.

Hoge boete dreigt voor Geely-baas Li Shufu

Volvo Cars en Geely gaan een gezamenlijke werkgroep instellen om een fusievoorstel aan de bestuursraden voor te leggen. Dat zou in ieder geval aan Zweedse kant geen probleem zijn omdat Volvo volledig eigendom is van Geely. “We kijken ernaar uit om samen te werken met CEO Håkan Samuelsson van Volvo Cars om verder te kijken naar deze kans om de synergie binnen de groep te versterken terwijl we wel het concurrentievoordeel en de integriteit van elk verschillend merk in stand willen houden,” zegt Li Shufu, bestuursvoorzitter en groot-aandeelhouder van de Geely Holding Group.

Net geen top 10

Volvo en Geely hebben al eerder aangekondigd dat ze hun activiteiten rond verbrandingsmotoren samen gaan voegen. De Zhejiang Geely Auto Groep, zoals de onderneming officieel heet, heeft afgelopen jaar wereldwijd 2,178 miljoen nieuwe voertuigen verkocht, inclusief ruim 700.000 van Volvo. De Chinees/Zweedse combinatie zou daarmee, zoals het er nu naar uit ziet, nog net niet tot de top 10 van grootste autogroepen in de wereld gaan behoren.