Opel bouwt eigen batterijfabriek

Opel wil in Kaiserslautern ‘de beste, efficiëntste en milieuvriendelijkste’ batterijen gaan produceren. Dat heeft hoogste baas Michael Lohscheller aangekondigd. De bouw van een nieuwe fabriek die hiervoor gaat zorgen moet in 2023 beginnen.

Opel laat te veel jongeren vertrekken

In 2024 moeten de eerste EV-accu’s van de band rollen. Volgens Lohscheller is de fabriek straks goed voor een jaarlijkse productie van een half miljoen batterijpakketten.

Alle modellen elektrisch

De fabriek is nodig ook. Niet alleen om minder afhankelijk te zijn van externe aanbieders maar vooral ook om alle modellen van Opel te voorzien van accu’s. Vanaf 2024 wil de autobouwer alle modellen ook met een elektrisch aandrijflijn aanbieden.

Frankrijk

Met de bouw van de fabriek is een investering gemoeid van 2 miljard euro, alleen al in Kaiserslautern gaat dat 2000 nieuwe banen opleveren. Naast de fabriek in Kaiserslautern komt er een tweede accufabriek in Frankrijk. Samen willen de Franse fabrikant Saft en PSA 6 miljard in de productielocaties investeren.

Opel bouwt eigen batterijfabriek - Automobielmanagement.nl

Opel bouwt eigen batterijfabriek

Opel wil in Kaiserslautern ‘de beste, efficiëntste en milieuvriendelijkste’ batterijen gaan produceren. Dat heeft hoogste baas Michael Lohscheller aangekondigd. De bouw van een nieuwe fabriek die hiervoor gaat zorgen moet in 2023 beginnen.

Opel laat te veel jongeren vertrekken

In 2024 moeten de eerste EV-accu’s van de band rollen. Volgens Lohscheller is de fabriek straks goed voor een jaarlijkse productie van een half miljoen batterijpakketten.

Alle modellen elektrisch

De fabriek is nodig ook. Niet alleen om minder afhankelijk te zijn van externe aanbieders maar vooral ook om alle modellen van Opel te voorzien van accu’s. Vanaf 2024 wil de autobouwer alle modellen ook met een elektrisch aandrijflijn aanbieden.

Frankrijk

Met de bouw van de fabriek is een investering gemoeid van 2 miljard euro, alleen al in Kaiserslautern gaat dat 2000 nieuwe banen opleveren. Naast de fabriek in Kaiserslautern komt er een tweede accufabriek in Frankrijk. Samen willen de Franse fabrikant Saft en PSA 6 miljard in de productielocaties investeren.