PSA weet winst en marge verder op te voeren

Groupe PSA heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 3,2 miljard euro, dat is 13 procent meer dan in 2018 en een nieuw record. De operationele marge ging bijna een vol procentpunt omhoog naar 8,5 procent, dat is één van de hoogste cijfers in de hedendaagse auto-industrie.

PSA weet winst en marge verder op te voeren

De omzet kwam bij het Franse autobedrijf met 74,7 miljard euro één procent hoger uit. CEO Carlos Tavares is zeer tevreden met die cijfers en voegt daar aan toe ‘dat we ongeduldig zijn om een nieuw tijdperk te betreden met onze fusie met FCA.’

De autodivisie draaide een omzet van 59 miljard euro en een bijna 13 procent hogere winst van 5 miljard. Een betere modellenmix en hogere prijzen waren voldoende om de daling van de verkopen te compenseren. De winstverbetering bij Opel/Vauxhall ging door met een opbrengst van 1,1 miljard en een operationele marge van 6,5 procent. Wel had ook Groupe PSA last van duurdere grondstoffen zoals staal. Al met al hadden de PSA-bedrijven wereldwijd eind december 606.000 voertuigen in voorraad, 74.000 minder dan een jaar eerder. PSA verwacht voor het lopende jaar een verdere daling van de Europese automarkt met zo’n drie procent en in Rusland van twee procent.

Tavares (foto) heeft verder tegenover de Franse media verklaard dat de laagst-betaalde werknemers bij zijn bedrijven gezien de goede resultaten kunnen rekenen op een winstuitkering van 4.100 euro de man, dat is 290 euro meer dan vorig jaar. ‘’Dat staat gelijk aan twee-en-een-halve maand salaris. We willen hen daarmee bedanken voor hun enorme inzet, we willen een deel van onze rijkdom aan hen teruggeven.’’

PSA weet winst en marge verder op te voeren - Automobielmanagement.nl

PSA weet winst en marge verder op te voeren

Groupe PSA heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 3,2 miljard euro, dat is 13 procent meer dan in 2018 en een nieuw record. De operationele marge ging bijna een vol procentpunt omhoog naar 8,5 procent, dat is één van de hoogste cijfers in de hedendaagse auto-industrie.

PSA weet winst en marge verder op te voeren

De omzet kwam bij het Franse autobedrijf met 74,7 miljard euro één procent hoger uit. CEO Carlos Tavares is zeer tevreden met die cijfers en voegt daar aan toe ‘dat we ongeduldig zijn om een nieuw tijdperk te betreden met onze fusie met FCA.’

De autodivisie draaide een omzet van 59 miljard euro en een bijna 13 procent hogere winst van 5 miljard. Een betere modellenmix en hogere prijzen waren voldoende om de daling van de verkopen te compenseren. De winstverbetering bij Opel/Vauxhall ging door met een opbrengst van 1,1 miljard en een operationele marge van 6,5 procent. Wel had ook Groupe PSA last van duurdere grondstoffen zoals staal. Al met al hadden de PSA-bedrijven wereldwijd eind december 606.000 voertuigen in voorraad, 74.000 minder dan een jaar eerder. PSA verwacht voor het lopende jaar een verdere daling van de Europese automarkt met zo’n drie procent en in Rusland van twee procent.

Tavares (foto) heeft verder tegenover de Franse media verklaard dat de laagst-betaalde werknemers bij zijn bedrijven gezien de goede resultaten kunnen rekenen op een winstuitkering van 4.100 euro de man, dat is 290 euro meer dan vorig jaar. ‘’Dat staat gelijk aan twee-en-een-halve maand salaris. We willen hen daarmee bedanken voor hun enorme inzet, we willen een deel van onze rijkdom aan hen teruggeven.’’