BMW geeft winstalarm om gevolgen coronavirus

Het Duitse autoconcern BMW verwacht dat zijn winst voor belastingen dit jaar aanzienlijk lager zal uitvallen omdat de wereldwijde verkoop wordt geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Dat maakte het bedrijf uit München woensdag bekend.

Volgens BMW zal het virus dit jaar voor dalende verkopen zorgen op alle grote markten en zullen de leveringen aan klanten dan ook behoorlijk zwakker uitvallen dan vorig jaar. In 2019 was hier nog een record te zien van meer dan 2,5 miljoen auto’s, inclusief de dochtermerken Mini en Rolls-Royce. Vanwege de impact van het virus verlaagt BMW de productie en wordt werktijdverkorting voor personeel ingevoerd. Ook wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt.

“Wij steunen de maatregelen om de virusuitbraak te beteugelen volledig”, verklaarde topman Oliver Zipse van BMW. De omzet van de Beierse autofabrikant kwam vorig jaar voor het eerst boven de 100 miljard euro uit. De winst voor belastingen zakte met 26 procent tot 7,1 miljard euro. Dat had mede te maken met hoge kosten voor technologie rond elektrische auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW geeft winstalarm om gevolgen coronavirus - Automobielmanagement.nl

BMW geeft winstalarm om gevolgen coronavirus

Het Duitse autoconcern BMW verwacht dat zijn winst voor belastingen dit jaar aanzienlijk lager zal uitvallen omdat de wereldwijde verkoop wordt geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Dat maakte het bedrijf uit München woensdag bekend.

Volgens BMW zal het virus dit jaar voor dalende verkopen zorgen op alle grote markten en zullen de leveringen aan klanten dan ook behoorlijk zwakker uitvallen dan vorig jaar. In 2019 was hier nog een record te zien van meer dan 2,5 miljoen auto’s, inclusief de dochtermerken Mini en Rolls-Royce. Vanwege de impact van het virus verlaagt BMW de productie en wordt werktijdverkorting voor personeel ingevoerd. Ook wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt.

“Wij steunen de maatregelen om de virusuitbraak te beteugelen volledig”, verklaarde topman Oliver Zipse van BMW. De omzet van de Beierse autofabrikant kwam vorig jaar voor het eerst boven de 100 miljard euro uit. De winst voor belastingen zakte met 26 procent tot 7,1 miljard euro. Dat had mede te maken met hoge kosten voor technologie rond elektrische auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding