Tesla sluit fabriek VS toch

Tesla heeft uiteindelijk moeten toegeven aan de Amerikaanse autoriteiten om de grote autofabriek in Fremont, Californië, te sluiten. Dat gebeurt echter pas aanstaande dinsdag, een volle week nadat in Alameda County waar de fabriek staat een ‘lockdown’ was afgekondigd.

Tesla c.q. Elon Musk beweerden eerder dat de fabriek werd beschouwd als ‘essentiële business’ en daarom was vrijgesteld van de corona-beperkingen in de regio. Maar de sheriff van Alameda County deelde het bedrijf per omgaande post mee dat er geen sprake was van essentieel en dat Tesla haar fabriek net als alle andere in de wijde omgeving zou moeten sluiten. Die juridische ambtenaar dreigde zelfs de politie naar Fremont te sturen. Bovendien hielden de werknemers zelf een petitie waarin ze er bij Musk op aandrongen het werk stop te zetten vanwege de risico’s op besmetting.

Toegeven

Uiteindelijk heeft Tesla toch toe moeten geven en gaat de fabriek voorlopig dicht. Ook een fabriek in New York gaat dicht. “Ondanks alle bekende voorzorgen leidt doorgaan van de productie op bepaalde locaties tot uitdagingen voor onze werknemers, hun gezinnen en onze leveranciers,’’ aldus een verklaring. Toch voegt het bedrijf daar weer aan toe ‘dat de basisactiviteiten doorgaan om onze auto-service operaties en laadinfrastructuur te ondersteunen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla sluit fabriek VS toch - Automobielmanagement.nl

Tesla sluit fabriek VS toch

Tesla heeft uiteindelijk moeten toegeven aan de Amerikaanse autoriteiten om de grote autofabriek in Fremont, Californië, te sluiten. Dat gebeurt echter pas aanstaande dinsdag, een volle week nadat in Alameda County waar de fabriek staat een ‘lockdown’ was afgekondigd.

Tesla c.q. Elon Musk beweerden eerder dat de fabriek werd beschouwd als ‘essentiële business’ en daarom was vrijgesteld van de corona-beperkingen in de regio. Maar de sheriff van Alameda County deelde het bedrijf per omgaande post mee dat er geen sprake was van essentieel en dat Tesla haar fabriek net als alle andere in de wijde omgeving zou moeten sluiten. Die juridische ambtenaar dreigde zelfs de politie naar Fremont te sturen. Bovendien hielden de werknemers zelf een petitie waarin ze er bij Musk op aandrongen het werk stop te zetten vanwege de risico’s op besmetting.

Toegeven

Uiteindelijk heeft Tesla toch toe moeten geven en gaat de fabriek voorlopig dicht. Ook een fabriek in New York gaat dicht. “Ondanks alle bekende voorzorgen leidt doorgaan van de productie op bepaalde locaties tot uitdagingen voor onze werknemers, hun gezinnen en onze leveranciers,’’ aldus een verklaring. Toch voegt het bedrijf daar weer aan toe ‘dat de basisactiviteiten doorgaan om onze auto-service operaties en laadinfrastructuur te ondersteunen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding