Alle autodealers in Groot-Brittannië nu ook dicht

Alle autodealers in Groot-Brittannië zijn of gaan vandaag, woensdag, dicht nu de regering in Londen eveneens een lockdown heeft afgekondigd. De meeste dealerholdings, met soms meer dan 200 vestigingen, stellen daarbij dat de sluiting ‘tot nader order’ is.

Veel grote Britse dealerholdings als Arnold Clarke en Lookers waren al bezig met het sluiten van filialen omdat het onmogelijk bleek om de vereiste afstand van 1,5 meter aan te houden maar ook omdat de klanten steeds meer wegbleven. Na een aankondiging van premier Johnson dat er ook in zijn land striktere maatregelen gelden waarbij de politie kan ingrijpen, hebben de dealerholdings besloten al hun vestigingen met onmiddellijke ingang dicht te doen.

“De eerste zorg is en blijft de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten en partners in de gemeenschappen waar we werken in het hele land. Als je wacht op de aflevering van een nieuwe auto of als je auto bij één van onze werkplaatsen staat dan zal een medewerker contact met je opnemen. Om vitale diensten te verlenen aan hulpdiensten en auto’s van mensen met een cruciaal beroep blijven sommige van onze werkplaatsen open. Als je tot die groep behoort en je auto staat in een werkplaats, dan zal een medewerker contact met je opnemen om die zo snel mogelijk veilig terug te geven,” zegt het beursgenoteerde Pendragon in een verklaring.

Ook Marshall Motor Groep lichtte de beurs in: “Wij sluiten alle verkooppunten in het belang van de natie. We zijn in een sterke financiële positie en kunnen de sluiting van de dealervestigingen tot eind juni opvangen. Dat zal echter wel grote gevolgen hebben voor onze omzet.” Lookers stelde op haar beurt ‘dat het steeds moeilijker blijkt om ons aan de voorgeschreven afstand te houden.’ “Tegen deze achtergrond en met steun van de fabrikanten zelf sluiten we daarom met onmiddellijke ingang al onze vestigingen.”

Alle autodealers in Groot-Brittannië nu ook dicht - Automobielmanagement.nl

Alle autodealers in Groot-Brittannië nu ook dicht

Alle autodealers in Groot-Brittannië zijn of gaan vandaag, woensdag, dicht nu de regering in Londen eveneens een lockdown heeft afgekondigd. De meeste dealerholdings, met soms meer dan 200 vestigingen, stellen daarbij dat de sluiting ‘tot nader order’ is.

Veel grote Britse dealerholdings als Arnold Clarke en Lookers waren al bezig met het sluiten van filialen omdat het onmogelijk bleek om de vereiste afstand van 1,5 meter aan te houden maar ook omdat de klanten steeds meer wegbleven. Na een aankondiging van premier Johnson dat er ook in zijn land striktere maatregelen gelden waarbij de politie kan ingrijpen, hebben de dealerholdings besloten al hun vestigingen met onmiddellijke ingang dicht te doen.

“De eerste zorg is en blijft de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten en partners in de gemeenschappen waar we werken in het hele land. Als je wacht op de aflevering van een nieuwe auto of als je auto bij één van onze werkplaatsen staat dan zal een medewerker contact met je opnemen. Om vitale diensten te verlenen aan hulpdiensten en auto’s van mensen met een cruciaal beroep blijven sommige van onze werkplaatsen open. Als je tot die groep behoort en je auto staat in een werkplaats, dan zal een medewerker contact met je opnemen om die zo snel mogelijk veilig terug te geven,” zegt het beursgenoteerde Pendragon in een verklaring.

Ook Marshall Motor Groep lichtte de beurs in: “Wij sluiten alle verkooppunten in het belang van de natie. We zijn in een sterke financiële positie en kunnen de sluiting van de dealervestigingen tot eind juni opvangen. Dat zal echter wel grote gevolgen hebben voor onze omzet.” Lookers stelde op haar beurt ‘dat het steeds moeilijker blijkt om ons aan de voorgeschreven afstand te houden.’ “Tegen deze achtergrond en met steun van de fabrikanten zelf sluiten we daarom met onmiddellijke ingang al onze vestigingen.”