Stormloop op dieselclaim-site van Volkswagen

De door Volkswagen AG ingestelde speciale website waarop bezitters van een dieselauto hun compensatie voor dieselgate kunnen claimen is dinsdag geruime tijd gecrasht door de enorme toeloop. De bezitters van een VW of Audi kunnen nog tot 20 april een claim indienen maar dat wordt nu kennelijk door zoveel thuiswerkende Duitsers gedaan dat de site het niet aankon.

Volkswagen Groep is enkele dagen geleden begonnen met het aanschrijven van rond de 262.500 mensen die een aanspraak op schadevergoeding kunnen maken. Dat volgt op het akkoord dat eind februari werd gesloten met de Verbraucherzentrale Bundesverband VZBV, de Duitse consumentenorganisatie. Met die overeenkomst werd een mogelijk jaren aanslepende rechtszaak verder voorkomen.

Volkswagen Groep zal tussen 20 maart en 20 april in totaal 830 miljoen euro uitbetalen via aanvragen die op de speciale website ingediend kunnen worden. Afhankelijk van de leeftijd van de auto en het model komt de vergoeding op 1.350 tot 6.250 euro de man. Dinsdag bleek uit boze berichten op sociale media echter dat de site niet bereikbaar was. Enkele uren later leek het probleem althans voorlopig verholpen. Volgens een woordvoerder van VW kwamen er vrijdag rond de 5.000 clicks per minuut binnen, wat die dag uiteindelijke resulteerde in zo’n 15.000 afgeronde dossiers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stormloop op dieselclaim-site van Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Stormloop op dieselclaim-site van Volkswagen

De door Volkswagen AG ingestelde speciale website waarop bezitters van een dieselauto hun compensatie voor dieselgate kunnen claimen is dinsdag geruime tijd gecrasht door de enorme toeloop. De bezitters van een VW of Audi kunnen nog tot 20 april een claim indienen maar dat wordt nu kennelijk door zoveel thuiswerkende Duitsers gedaan dat de site het niet aankon.

Volkswagen Groep is enkele dagen geleden begonnen met het aanschrijven van rond de 262.500 mensen die een aanspraak op schadevergoeding kunnen maken. Dat volgt op het akkoord dat eind februari werd gesloten met de Verbraucherzentrale Bundesverband VZBV, de Duitse consumentenorganisatie. Met die overeenkomst werd een mogelijk jaren aanslepende rechtszaak verder voorkomen.

Volkswagen Groep zal tussen 20 maart en 20 april in totaal 830 miljoen euro uitbetalen via aanvragen die op de speciale website ingediend kunnen worden. Afhankelijk van de leeftijd van de auto en het model komt de vergoeding op 1.350 tot 6.250 euro de man. Dinsdag bleek uit boze berichten op sociale media echter dat de site niet bereikbaar was. Enkele uren later leek het probleem althans voorlopig verholpen. Volgens een woordvoerder van VW kwamen er vrijdag rond de 5.000 clicks per minuut binnen, wat die dag uiteindelijke resulteerde in zo’n 15.000 afgeronde dossiers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding