Bosch ontwikkelt sneltest coronavirus

Auto-onderdelen leverancier Bosch heeft een sneltest voor het opsporen van het coronavirus ontwikkeld, meldt het NRC. Binnen tweeëneenhalf uur is het resultaat beschikbaar. Aanmerkelijk sneller dan de een à twee dagen nu.

Bosch VW

Bosch topman Volkmar Denner verwacht het analyseapparatuur in april beschikbaar te kunnen stellen. De analyseapparatuur is inmiddels door de Duitse autoriteiten goedgekeurd. De nauwkeurigheid van de testgegevens zouden meer dan 95 procent zijn.

Griep

Deze nieuwe testapparatuur maakt gebruik van een bestaand platform voor moleculaire diagnostiek van Bosch. Dat apparaat wordt al gebruikt in ziekenhuizen, laboratoria en medische praktijken om een reeks bacteriële en virale ziekten op te sporen, waaronder griep en longontsteking, aldus het NRC.
De ontwikkeling van de sneltester is ondergebracht bij de nieuwe divisie Bosch Health Care.

Bosch ontwikkelt sneltest coronavirus - Automobielmanagement.nl

Bosch ontwikkelt sneltest coronavirus

Auto-onderdelen leverancier Bosch heeft een sneltest voor het opsporen van het coronavirus ontwikkeld, meldt het NRC. Binnen tweeëneenhalf uur is het resultaat beschikbaar. Aanmerkelijk sneller dan de een à twee dagen nu.

Bosch VW

Bosch topman Volkmar Denner verwacht het analyseapparatuur in april beschikbaar te kunnen stellen. De analyseapparatuur is inmiddels door de Duitse autoriteiten goedgekeurd. De nauwkeurigheid van de testgegevens zouden meer dan 95 procent zijn.

Griep

Deze nieuwe testapparatuur maakt gebruik van een bestaand platform voor moleculaire diagnostiek van Bosch. Dat apparaat wordt al gebruikt in ziekenhuizen, laboratoria en medische praktijken om een reeks bacteriële en virale ziekten op te sporen, waaronder griep en longontsteking, aldus het NRC.
De ontwikkeling van de sneltester is ondergebracht bij de nieuwe divisie Bosch Health Care.